Tag: top 3 bestemmingen onderaan je bucketlist

Als reisblogger schrijf ik het liefst over mooie bestemmingen, interessante culturen, adembenemende landschappen en de prachtige inwoners van het bezochte land. Zoals iedere reiziger heb ik voorkeuren als het op bestemmingen aankomt en verkies ik het ene land bij voorkeur boven het andere. Ik werd laatst door reisbloggers Daphne van Food and Flipflops en Karin van Travel Addict getagged voor mijn top 3 onderaan mijn bucketlist. Tjah, da’s nog niet eenvoudig..

Onderaan mijn bucketlist staat..

Natuurlijk heb ik landen bezocht die ik achteraf beter had kunnen skippen, maar ik ben ook regelmatig positief verrast geweest door een land. Heb ik landen op mijn “lijst” die ik niet zo nodig hoef te bezoeken? Natuurlijk heb ik die, maar met een keus uit 3 voel ik me wat beperkt. Ik kan wel drie hele goede redenen bedenken waarom ik een land of regio niet zou willen bezoeken. Mag dat ook..?!

1 Oorlog- en conflictgebieden
Landen die in oorlog zijn lijkt me een vrij duidelijk verhaal, maar de term conflictgebieden behoeft nog verdere uitleg. Als er in een land een bepaalde regio onrustig is wil dat niet zeggen dat de rest van het land niet veilig is. Denk daarbij aan de drugsoorlogen in hoofdzakelijk het noorden van Mexico en de conflicten rondom de Preah Vihear tempel bij de grens tussen Cambodja en Thailand. In deze gevallen is het vaak gemakkelijk uit de weg te gaan en zal het voor mij geen reden zijn om een land niet te bezoeken.

2 Te overheersende religie
Landen waar religie een te overheersende en bepalende rol speelt staan bij mij vrijwel onderaan mijn lijst. Zodra vrouwen gedwongen worden een hoofddoek te dragen op straat, of niet getrouwde stellen geen kamer mogen delen. Dat zijn voor mij redenen om een land niet te bezoeken. Iran is bijvoorbeeld zo’n land. Het lijkt me werkelijk een prachtige bestemming en ik geloof ook van harte dat het grootste deel van de bevolking uitermate vriendelijk is, maar er zijn me teveel regels een voorschriften waarbij het me een onprettig gevoel zou kunnen geven.

3 Ongelijkheid tussen vrouwen en mannen
Dit sluit in veel gevallen aan bij reden nummer twee en is voor mij een zeer belangrijk punt. Ik ben gek op vreemde en exotische culturen en weet dat daarbij de rol tussen man en vrouw wel eens anders kan zijn dan wij in ons westerse Nederland gewend zijn. Waar ik wel een probleem mee heb is wanneer vrouwen een overduidelijke ondergeschikte rol vervullen. Landen waar vrouwen geen auto mogen rijden, geen stemrecht hebben, of waar verkrachtingen haast schering en inslag zijn hoeven voor mij niet en laat ik bewust links liggen.

Bovenstaande is mijn persoonlijke mening, die andere reizigers natuurlijk niet met mij hoeven te delen. Voor mij zijn ongelijkheden tussen mensen, of het nu huidskleur, geloofsovertuiging of culturele achtergrond is, absoluut onbegrijpelijk. Religie is voor mij samen met oorlog de slechste uitvinding van de mens ooit! Ik had natuurlijk voor de gemakkelijke optie kunnen gaan en drie landen kunnen noemen, maar omdat ik dit toch al wat langer op mijn lever had..

Wil je de tag overnemen? Vergeet dan niet naar de originele blog van Travel Addict te linken.