Ik zag de laatste tijd vaker de nogal opmerkelijke tag “15 reisdilemma’s” voorbij komen, welke gestart is door reisdoc.nl en werd overgenomen door ondermeer Travel around with me. Nu ben ik niet zo van de tags en repeteer posts, maar deze vormde een dusdanige uitdaging dat ik ‘m wel moest overnemen.

Reisdilemma’s op een rijtje

1- ZONVAKANTIE / WINTERSPORT

Hier hoef ik niet over na te denken, want reizen doe ik het liefst in warme oorden. Ik heb niets tegen het uitoefenen van wintersporten, maar dan absoluut zonder de combinatie vakantie.

2- VAKANTIE AAN DE KUST/ VAKANTIE IN HET BINNENLAND

Niet echt makkelijk, maar als het echt moet verkies ik de bergen toch echt boven een strand. Ik ben gek op outdoorsporten en vind bergachtige gebieden gewoonweg geweldig.

3- EUROPEES ETEN / AZIATISCH ETEN

Absoluut Aziatisch eten, De Jalon Alor in het Maleisische Kuala Lumpur is voor mij dan ook de lekkerste straat ter wereld!

4- WEG MET VRIENDEN / WEG MET PARTNER

Met partner, want we voelen en vullen mekaar perfect aan tijdens het reizen en zitten bijna altijd op één lijn. Een outdoorweekend met vrienden is natuurlijk ook leuk, maar da’s meer als tussendoortje

[two_first]
Jalan Alor straatbord

Straatbord Jalan Alor in Kuala Lumpur

[/two_first][two_second]
San Blas Panama
Met Ingrid bij de San Blas eilanden

[/two_second]

5- ACTIEVE VAKANTIE / LUIERVAKANTIE

Actieve vakantie. Als ik een dag aan het strand ben geweest weet ik het wel weer en ga ik snel verder met reizen en ontdekken.

6- AZIË / AFRIKA

Afrika valt voor mij af, want Aziatische landen zijn geschikter voor mijn favoriete manier van reizen. Mijn partner en ik gaan graag te voet door steden en dat is in Aziatische landen algemeen genomen toch net iets aantrekkelijker en veiliger. Ook het eten is debet aan mijn voorkeur.

7- BARCELONA / ROME

Barcelona, want dat ken ik als volwassene. Rome zou ik toch graag nog eens willen bezoeken.

8- HOTEL / CAMPING

Tjah.., dan maar het hotel. Ik ben meer een B&B of guesthouse type, al wil ik wel met mijn vriendin in een privé kamer met eigen sanitair. Kamperen is alleen een optie als noodzaak, bijvoorbeeld tijdens een meerdaagse hike, of tijdens een festival. Ik krijg bij woord kamperen toch weer beelden van onooglijke halfnaakte mensen met een wc-rol onder hun armen voor ogen..

9- CITYTRIP / NATUURVAKANTIE

Moeilijk, maar als het een citytrip tijdens een lange reis mag zijn, dan ga ik voor deze optie. Steden als Panama City zijn dan ideaal, want je bent binnen 20 minuten vanuit de stad in de jungle. Ik ben best een liefhebber van natuur en die enorme leegte, maar niet voor een te lange tijd.

10- WERELDREIS / DE WERELD ZIEN IN MEERDERE KEREN

De wereld in meerdere keren zien. Ik kan vanwege mijn baan niet anders reizen, maar merk ook dat reizigers die landen combineren er vanwege hun deels strakkere schema vaak minder van zien.

11- NOOIT MEER REIZEN / NOOIT MEER JE VRIENDEN ZIEN

Oei, hier ga ik dus ook geen vrienden mee maken, want ik ga dan toch voor het reizen. Zonder reizen gaat voor mij persoonlijk echt niet en in een tijdperk met tal van communicatiemogelijkheden kan het onderhouden van vriendschappen ook nog wel redelijk op afstand.

12- WEG MET DE AUTO / WEG MET HET VLIEGTUIG

Ik ben gek op reizen met de auto (en motor), maar het vliegtuig brengt me toch naar meer exotische plekken op deze aardkloot. Het vliegtuig dus.

13- BACKPACKEN / CRUISEN

Backpacken! Bij de gedachte aan cruisen krijg ik al kriebels vanwege georganiseerde trala en een overdaad aan alles wat ik niet wil. Vrijheid staat voor mij tijdens het reizen voorop.

14- ALLES REGELEN / OP DE BONNEFOOI

Weer zo’n lastige. Als het ticket boeken niet regelen is, dan ga ik voor op de bonnefooi. Ik kijk het liefst ter plekke waarheen, al bel of mail ik een dag tot een week voor vertrek wel vaak naar de volgende bestemming, om te vragen of er plek is. Ik heb wel altijd een grof plan, maar de ongeplande plekken zijn in het verleden vaker de mooiste verrassingen geweest.

15- ROADTRIP / OP EEN PLEK BLIJVEN

Roadtrip. Op een plek blijven kan vaak niet afwisselend genoeg, al heb ik dat in Zwitserland en Yucatan wel met veel genoegen gedaan. Vaak moet je grotere afstanden afleggen om de gewenste plekken te kunnen zien en dan moet je op lokatie overnachten.

Neem gerust deze Tag over, maar check a.u.b. wel eerst de site van reisdoc.nl.