op reis

Langere tijd op reis? Dit moet je regelen!

Het ultieme geluk van vrijheid ervaren? Pak je spullen en ga voor langere tijd op reis. Reizen betekent op avontuur gaan. Iedere dag is anders, je ontmoet leuke mensen, leert nieuwe culturen kennen, hoort inspirerende verhalen, maakt de gekste dingen mee, ontdekt de mooiste natuur en zo kunnen we eigenlijk nog wel een tijdje doorgaan. De vrijheid om te gaan en staan waar je wilt is simpelweg het mooiste dat er is.

Op reis voor een lange tijd?

Huis en haard verlaten om voor een langere tijd van huis weg te gaan betekent (helaas) ook dat je van te voren een hoop moet regelen. We zetten een aantal belangrijke dingen voor je op een rij om rekening mee te houden.

op reis

Woning tijdens reis

Het grootste struikelblok is vaak het huis. Je woning aanhouden kan een hoop geld kosten. Veel mensen kiezen er dan ook voor om het huis tijdelijk te laten onderverhuren. Indien je een huurhuis hebt dien je dit te overleggen met je huurbaas. Sommige huurbazen hebben dit liever niet of alleen in goed overleg. Vaak staat dit onderdeel ook in je contract. Lees dit van te voren goed door en overleg dit goed, want je zal niet de eerste zijn die hierdoor zijn huurhuis kwijtraakt.

Inboedel

Houd er daarnaast rekening mee dat je je huis en inboedel goed verzekerd. Een goede woningverzekering zoals een opstalverzekering zijn erg belangrijk en voorkomt financiële problemen mocht er iets misgaan. Met een opstalverzekering ben je verzekerd tegen schade aan je woning, door bijvoorbeeld storm, wateroverlast of brand.

Italie

Buitenland

Naast je woonverzekering moet je ook letten op andere verzekeringen zoals je reisverzekering en zorgverzekering. Voor langere reizen heb je meestal een uitgebreidere, doorlopende reisverzekering nodig, die bijvoorbeeld zorg in het buitenland dekt. Afhankelijk van de duur van je reis is het in sommige gevallen namelijk voordeliger of zelfs verplicht om je Nederlandse zorgverzekering stop te zetten.

Uitschrijven gemeente

Uiteraard zullen er nog veel meer dingen zijn die je van te voren moet regelen. Denk o.a. aan het eventuele uitschrijven bij de gemeente. Houd er rekening mee: hoe meer je van te voren al regelt in Nederland hoe gemakkelijker. Soms is het namelijk heel lastig om iets vanuit het buitenland te regelen. Onthoud goed: goed voorbereid op reis, zorgt voor nog meer vrijheid tijdens je reis!

Alpen

Bovenstaande tips werden samengesteld door de specialisten van Verzekerd bij Hema.