Via Twitter riepen we reizigers op om ons een willekeurige reis gerelateerde Top 5 te sturen. De voorwaarden van de Top 5 zijn eenvoudig, want de Top 5 mag betrekking op een land of plaats hebben, mag een algemene Top 5 zijn, maar mag ook betrekking op een zelf gekozen thema hebben. De eerste Top 5 is van de Friese blogster Jitske van Koffer vol Dromen, welke heeft gekozen voor haar meest indrukwekkende reiservaringen.

De reis Top 5 van Jitske

1- Vrijwilligerswerk in Zuid Afrika bij Africa Volunteer Kwa.Mama – Zuid Afrika heeft mijn hart veroverd. Ben er nu twee keer geweest en hoop er snel weer heen te gaan. Het project Kwa.Mama heeft erg veel indruk op mij achter gelaten en daarom ben ik ook zelf gestart om meer vrijwilligers naar Kwa.Mama te halen. Dit is best lastig maar ik hoop dat uiteindelijk elke maand er een paar vrijwilligers zitten zodat de kinderen van Kwa.mama een betere kans op een mooiere toekomst kunnen krijgen.

2- Bezoek aan Auschwitz-Birkenau. Ik wou hier al erg lang eens heen. De tweede wereldoorlog is voor mij een interesse gebied en wou daarom Auschwitz ook graag met eigen ogen zien. Het was een bizarre ervaring omdat het heel erg toeristisch is en er mensen met de gaskamers op de foto gaan. Dat vond ik lastig om te zien. Het hele bezoek heeft veel indruk op mij gemaakt. Wat daar is gebeurd mag nooit vergeten worden,

3- Mijn eerste echte rondreis staat mij nog steeds heel erg bij. Ik was 19 jaar en heb met een reisgenootje die ik vond op internet door Zuid-Oost Europa gereisd.

4- Nummer 4 speelt zich ook af in Zuid Afrika, alleen dan een negatieve ervaring. Ik heb in een Zuid Afrikaans ziekenhuis gelegen omdat ik een darmontsteking en vernauwing had. Ik ben heel erg ziek geweest en ben ontzettend bang geweest. Dit was geen fijne ervaring en heeft op mij een grote indruk achtergelaten die ik nog steeds met mij meedraag.

5- Zwemmen met dolfijnen in de Dominicaanse Republiek verdiend hier ook een plaatsje. Dit was altijd al een droom en 2 jaar geleden werd die werkelijkheid. Hele mooie ervaring!

Ben je net als Jitske ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook je reis Top 5 met ons delen? Stuur dan jouw Top 5 naar ons op via het contactformulier op deze site.