Food

Food stalls van de wereld

Reizen betekent voor mij nieuwe landen bezoeken, vreemde culturen leren kennen en kennis maken met de locale keuken. Bijna overal ter wereld kom je ze tegen, in diverse maten, vormen en kleuren en met de meest uiteenlopende gerechten en hapjes: food stalls. Eetstalletjes zorgen voor sfeer in de straten en eetstalletjes zorgen voor zintuig prikkelende geuren op de locale markten.

De geuren en kleuren van food stalls

Of het nu in een Aziatisch, een Latijn-Amerikaans of een Afrikaans land is, eetstalletjes zijn een feest om naar te kijken. De bedenkelijke staat van het aangeboden voedsel kan een discussiepunt vormen en het lijkt ook dikwijls niet werkelijk verstandig om er iets te bestellen. Toch zijn er genoeg food stalls, eetkraampjes, hawker stalls, comida rapidos, of welke naam ze ook mogen hebben, waar ik heb genoten van het heerlijke eten.

Omdat deze fotogenieke food stalls voor mij qua sfeer de puntjes op de ‘i’ in de straten van de door ons bezochte exotische oorden zetten, deel ik hier een aantal van de leukste met jullie.

Vietnam

Laos

Food Stall 04

Food Stall 22

Food Stall 06

Food Stall 16

Food Stall 14

Food Stall 08

food

Food

Food

Sweden

Nicaragua

Paraty

Hanoi

Hot Dogs

Hoi An

Vietnam

Burger

Tortilla

Vientiane

hawker

Churros

Zie voor meer informatie over “street food” de Wikipedia Site, en leer meer over de diverse “food stalls” die je overal ter wereld tijdens het reizen tegen kunt komen.