Zomerbestemming

5 favoriete Europese zomerbestemmingen

Het is alweer de tijd van het jaar dat we met z’n allen met onze reisplannen bezig zijn. Ach, wij zijn eigenlijk het hele jaar met reisplannen bezig, maar zo in het begin van elk jaar toch net iets meer. Een verre reis of een stedentrip, maar ook een zonnige Europese zomerbestemming hebben we op onze wenslijst.

Zomerbestemmingen net iets anders

Natuurlijk zijn wij liefhebbers van verre reizen naar exotische landen. Tussendoor willen we maar wat graag genieten van al het moois dat Europa te bieden heeft. Vooral in de zomer, als het in het grootste deel van Europa heerlijk weer is. Welke Europese zomerbestemming onze favoriet is? We geven je onze top 5 prijs:

Zwitserland

Absoluut één van onze all-time favorieten. Het land wat alles heeft. De oogverblindende Zwitserse Alpen zijn niet alleen prachtig voor liefhebbers van bergsporten, maar zijn ook oogstrelend voor de fotografen onder ons. Als we het hebben over Zwitserland, dan hebben we het over woeste natuur en fraaie meren. Denk ook aan de prachtige dorpjes, de verrassend bruisende steden en de verschillende culturele kantons. Topper Zwitserland is enorm veelzijdig, maar ook niet altijd zo duur als je zou denken.

Vallei

Portugal

Het wordt vaak als het buurland van Spanje gezien, maar Portugal is zoveel meer dan alleen de bekende buur. Portugal barst van de cultuur en heeft een enorm veelzijdige natuur. De prachtige steden ademen geschiedenis en de Algarve in het zuiden heeft de meest oogverblindende kustlijnen en stranden. Trek er op uit met de auto, of ga enkele dagen lekker relaxen in een luxe strand-resort. Dat is een Portugal vakantie op z’n best. Portugal hoort tot de perfecte zomerbestemmingen en zal zelfs de meest ervaren reiziger verrassen.

travel

België

Onze zuiderburen hebben één van de leukste landen van Europa. Natuurlijk zijn de stranden niet zo exotisch als die in het zuiden van Europa, maar ze zijn er niet minder gezellig om. Geniet van een wandeling door de prachtige Ardennen, of bezoek één van de vele oude brouwerijen die België rijk is. Uiteraard mag een bezoek aan één (of meer) van de zeer fotogenieke steden van België niet ontbreken. Kun je niet kiezen tussen steden als Brugge, Gent of Antwerpen? Dan bezoek je ze toch allemaal!

Belgie

Zweden

Dit Scandinavische land is meer dan alleen maar köttbullar en Pippi Langkous. Zweden heeft een geweldige natuur. Denk aan de uitgestrekte bossen, de prachtige kustlijnen van het zuiden en de unieke eilanden in de Baltische Zee. Geniet tijdens een bezoek van de typische Zweedse cultuur en vriendelijke bewoners van dit prachtige land. Wil je meer afwisseling? Zweden heeft ook geweldig leuke steden, waarvan het prachtige Stockholm met zekerheid het absolute summum is.

Zweden

Italië

Een land dat voor toeristen lijkt uitgevonden. De geweldige Italiaanse keuken en de buitengewoon mooie middeleeuwse steden zijn natuurlijk iedereen bekend. Italië is het land van de passie, de prachtige mensen en de exotische auto’s. Italië is het land van de overweldigende bergen, de afwisselende kustlijnen en de gezellige kustplaatsjes. Tel daar enkele formidabele eilanden bij op en je weet dat dit een perfecte bestemming is voor reizigers die alles willen.

Zomer

Of het nu inkoppertjes zijn, of dat je zelf 5 andere landen zou willen noemen. Het valt niet te ontkennen dat deze 5 stuk voor stuk geweldige vakantielanden zijn. Welke landen zijn jouw favoriete Europese zomerbestemmingen?