Ervaringen met Airbnb overnachtingen

Welke reiziger wil het niet, een comfortabel, schoon en goedkoop onderkomen tijdens het reizen? Wil je het beste voor je geld, dan kun je op talloze online bookings sites alle opties met elkaar vergelijken. Airbnb is één van die opties waar je met een beetje zoeken voor een klein bedrag op een geweldige locatie kunt overnachten.

Airbnb ervaringen

Een tijdje geleden schreven we hier al over de opties die Airbnb biedt. Afgelopen maand namen wij de proef op de som en boekten we tijdens onze reis door Australië 3 verschillende appartementen. Alle drie appartementen kozen we via de optie “Gehele Woning” en met een ingesteld maximum bedrag. Bij iemand enkel een slaapkamer in huis huren was voor ons vanwege de beperkte privacy geen optie.

Airbnb

Keuze genoeg

Onze keuze voor Airbnb was in Australië met name door de huizenhoge prijzen voor hotelkamers in de grote steden. Uitzondering op die regel was voor ons Sydney, alwaar we voor de tweede keer enkele dagen boven een Ierse pub een kamer huurden. In Melbourne huurden we een nieuw, modern appartement in het zakendistrict, om de hoek van het centraal station. In Perth hebben we twee verschillende appartementen aan de rand van het centrum gehuurd.

Pros en cons

Voordelen van een appartement via Airbnb is de genoemde privacy en prijs. Daarnaast heb je vaak de beschikking over een complete functionele inrichting. Denk aan een wasmachine en koelkast, maar ook is aanwezigheid van internet een pré. Nadelen die wij ondervonden waren vooral van hygiënische aard. Dit was overigens maar bij één van de drie appartementen het geval. Communicatie verliep in alle gevallen goed, maar zonder de Airbnb App en internet is last minute weinig meer te regelen. Zorg dus dat je telefoonnummers uitwisselt, zodat je op zijn minst kunt sms’en.

Travel

Conclusie

Of we het in de toekomst weer op deze manier met Airbnb zouden doen? Het is ons goed bevallen en voor begin volgend jaar hebben we alweer een boeking gedaan. Toch blijven we in goedkopere landen en steden gebruik maken van andere opties. Slapen in een hotel of guesthouse heeft nog in veel gevallen onze voorkeur.

Verdien snel 30 Euro reistegoed als nieuw lid van Airbnb!

Wil jij ook een overnachting via Airbnb boeken? Wij mogen aan alle nieuwe leden 30 Euro reistegoed weggeven, als ze zich via deze link als Airbnb-lid aanmelden. Da’s toch geweldig!

Copyright foto’s: Airbnb.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden