Eetstalletjes bereiden het eten van de bevolking

Als reiziger wil je, vanwege tijdgebrek of een krap budget, niet altijd in een restaurant eten. Probeer dan eens het lokale eten van de eetstalletjes aan straat uit.

Wereldse eetstalletjes

Het z.g.n. “street food” is een manier om het echte leven te ontdekken, want tijdens deze maaltijden kom je vrijwel altijd met de plaatselijke bevolking in aanraking. Of je nu in Zuid-Amerika of in een Aziatisch land te gast bent, vrijwel overal ter wereld kun je de meest uiteenlopende maaltijden op straat kopen.

Wat de hygiëne betreft moet je natuurlijk hier en daar wel oppassen, maar met gezond verstand en een oog voor dergelijke zaken zal het geen probleem moeten zijn. Vaak is het ook moeilijk te achterhalen wat het aanbod is, want de taal kan ook hier een grote spelbreker zijn. Laat je eens verleiden tot het eten van iets waarvan je niet precies weet wat het is, maar troch smakelijk genoeg oogt en ruikt. Ik heb zelf al vaker iets gegeten wat mij niet helemaal duidelijk was, maar wel smaakte.

Vooral landen als Thailand, Vietnam en Maleisië staan bekend om hun eetstalletjes, maar ook in Landen als Mexico en Madagascar heb ik al vaker lekkers aan de straat gekocht.

Vreemd genoeg stond in een door Lonely Planet gehouden online enquete van najaar 2009 een land als Maleisië niet eens in de top 10 van favorieten onder de lezers. Afgelopen jaar nog veelvuldig gebruik gemaakt van de geweldige eetstalletjes op “Jalan Alor” de volgens velen grootste “food court” ter wereld. Groote winnaar was Thailand, maar dat zal bijna niemand meer verwonderen.

Of het nu wegens een krap budget is, of omdat je gewoon graag het land op alle fronten zou willen leren kennen, probeer eens wat uit bij een eetstalltje en geniet van de plaatselijke keuken.

Kijk hier voor nog meer wereldse reisinspiratie!Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden