De Reisfotografie-tag

Reisfotografie betekent voor mij het vastleggen van de speciale momenten tijdens en de mooie herinneringen na een reis. Regelmatig bekijk ik foto’s van onze reizen. Is het niet om bloginspiratie op te doen, dan is het wel om die mooie momenten weer een beetje opnieuw te beleven.

Vroeger ging ik regelmatig met mijn analoge spiegelreflex op pad, om daarna in mijn eigen donkere kamer de vastgelegde beelden tot leven te wekken. Tegenwoordig fotografeer ik bijna alleen nog maar tijdens het reizen. Wel met een spiegelreflex, al is het enkel in digitale vorm. Vanwege het reisbloggen is het vastleggen van die bijzondere momenten nog belangrijker voor me geworden. Buiten dat zijn ook enkel informatieve plaatjes belangrijk geworden, soms met de spiegelreflex, maar vaak ook met de iPhone.

De reisfotografie tag

Net als fotograferen horen “tags” ook bij het reisbloggen. Jenny van Ik Reis is één van de reisbloggers die ik al jaren volg en één van de meest bedreven reisfotograven die ik ooit heb ontmoet. Door haar twee grote passies te combineren bedacht Jenny de reisfotografie-tag waarmee ze enkele reisbloggers uitdaagde om de tag over te nemen. Hier mijn 5 plaatjes voor Jenny’s reisfotografie tag.

1. Wat is de laatste foto die je gemaakt hebt?

Mijn laatste foto heb ik met mijn iPhone gemaakt vanaf het balkon van onze vrienden in het Chileense Santiago. Wakker worden in een gigantische stad, met een uitzicht op het machtige Andes gebergte is fantastisch. Het is een uitzicht om jaloers op te zijn. Gelukkig hebben we de foto’s nog.. 😉

Reisfotografie Santiago Andes

2. Wat is je meest populaire foto op Instagram?

Ik ben niet zo’n actieve Instagrammer, al heb ik tijdens de laatste reis wel een poging gedaan om wat actiever te posten. Mijn meest populaire foto op Instagram is de foto van de Torres in het Chileense nationale park Torres del Paine. De foto is gemaakt met mijn iPhone en is tot mijn verbazing verrassend goed geworden.

3. Wat fotografeer je het liefst?

Ik fotografeer het liefst berglandschappen. Of het nu de Europese Alpen, of de Zuid-Amerikaanse Andes is. Bergen hebben een enorme aantrekkingskracht op me. Deze foto heb ik genomen vanuit een rijdende trein in het noorden van Mexico, waar we een geweldige reis door de Copper Canyon in het Sierra Madre gebergte maakten.

Reisfotografie Copper Canyon

4. Op welke foto ben je het meest trots?

Mijn favoriete reisfoto is de foto met de twee monniken tussen de tempels van het oude Angkor. Omdat de tempels, ondanks de vele toeristen, nog steeds als gebedshuizen worden gebruikt, is deze plek zo speciaal voor mij. Deze bijzondere sfeer heb ik proberen vast te leggen met deze foto van de twee monniken.

reisfotografie angkor monniken

5. Welke foto vertelt jou een bijzonder verhaal?

Na vele jaren grootspraak tijdens onze jaarlijkse outdoor weekenden moest de Kaiser Max Klettersteig er ditmaal echt aan geloven. Dat de klim als één van de moeilijkste wordt gezien was ons snel duidelijk. Op 120 meter hoogte vanwege verzuurde armen loslaten, maar na zo’n 50 minuten pauze de resterende 130 verticale meters tot de grot tóch halen. Dat was mijn zwaarste beproeving ooit, maar absoluut een onvergetelijke.

Reisfotografie Kaiser Max Klettersteig

Ik ben net als Jenny heel nieuwsgierig naar 5 foto’s van anderen! Neem jij de tag over? Laat dan een berichtje met een link achter en vergeet niet te linken naar deze en Jenny’s reisfoto tag post.