Tags horen net zo bij bloggen zoals exotische eetculturen bij het reizen en backpacken horen. Laat de combinatie van die twee nou net het leuke aan deze tag zijn. De tag is bedacht is door blogster Sheelagh Mairi, welke via Simone van Simone’s Kitchen bij mij terecht kwam. Tijdens het lezen van Simone’s antwoorden wist ik al wat mijn keuzes zouden zijn. Eten is voor mij een belangrijk onderdeel van het reizen, wat deze tag voor mij extra leuk maakt!

Bon appetit met de food & travel tag

Wat is het lekkerste gerecht dat je ooit hebt gegeten op reis?

Hier hoef ik dus echt niet over na te denken. De rode Thai curry bij guesthouse Pong Phen in het Thaise Kanchanaburi. De in een soort van gaarkeuken bereide curry was bijna hemels te noemen. Ik vond ‘m zo geweldig lekker, dat ik het gerecht twee dagen op rij als lunch, maar ook als diner at.

En het lekkerste drankje?

Het lekkerste drankje vind ik wat moeilijker. Ik ben echt van het Belgische bier, maar heb niet één favoriet. Als het dan toch echt op reis moet zijn geweest, dan ga ik voor Beer Lao. Dit Laotiaanse biertje is een verrassend lekkere verfrissing. Vooral na een dagje stofhappen op de onverharde wegen van de Laotiaanse bergen.

Hoi An eten

Het heerlijke Vietnamese eten

Wat is het gekste of bijzonderste (of het meest vieze) dat je ooit hebt gegeten op reis?

Ik heb in al die jaren een keur aan “vreemde” zaken gegeten. Soms weet je niet eens wat er allemaal op je bord ligt, maar als het lekker is, dan laat ik het me goed smaken. Als er één bijzonder was, dan was het wel het eten in een traditioneel Maya restaurant in Mexico. De kip gestoofd in een bananenschil en de bijgerechten waren waanzinnig lekker. Mocht ik ooit nog eens de kans krijgen, dan zal ik het zeker niet laten weer een lekker Maya-gerecht te bestellen.

Als je alleen voor het eten zou gaan, welk land zou je dan kiezen?

Oei, da’s een lastige. Ik ben echt verzot op Italiaans eten. Ook ben ik gek op de multiculturele eetstalletjes op de Jalan Alor in Kuala Lumpur, wat voor mij een reden is om deze Maleisische metropool als tussenstop naar andere Aziatische landen aan te doen. Maar als het echt een land moet zijn, dan denk ik dat ik voor Vietnam zou gaan. Afgelopen jaar hebben we in Vietnam echt overal heerlijk gegeten, wat Vietnam voor mij de perfecte culinaire bestemming maakt.

Wat is het beste toetje dat je at op reis?

Zonder twijfel het ijs wat ik enkele jaren geleden in het Italiaanse Como at. Dat de Italiaanse ijsjes van een andere orde zijn werd me hier pas echt duidelijk. De smaken waren echt zoals beschreven, want yoghurt was hier echt yoghurt en tiramisu was ook werkelijk tiramisu!

IJs Italie

Het echte Italiaanse ijs is onverslaanbaar

Welk gerecht dat jezelf lekker maakt geeft je weer dat ultieme vakantiegevoel?

Ik ben geen keukenprins, maar als ik de bbq aangooi krijg ik toch wel een beetje een vakantie- en kampeergevoel.

In welk restaurant in Nederland krijg je het beste dat ultieme holiday food gevoel?

Dat is het Indiase restaurant Sittar, gelegen in het centrum van Venlo. Ondanks dat ik nog niet in India ben geweest voelt het voor mij als een klein uitstapje in de Indiase culinaire wereld. De gerechten zijn stuk voor stuk heerlijk en de kwaliteit is fantastisch. Mijn favoriet bij Sittar: Chicken Vindaloo. Behoorlijk pittig, maar o zo lekker!

Mocht je deze leuke tag ook willen invullen, vergeet dan niet naar de originele food & travel tag van Sheelag te linken. Bon appetit!