Egypte

5 culturele Middellandse Zee bestemmingen

De landen aan de Middellandse Zee worden elk jaar door duizenden reizigers en vakantievierders bezocht. In veel gevallen gaat het om liefhebbers van zon, zee en strand, maar ook de meer actieve reiziger en cultuursnuiver komt in deze regio voldoende aan zijn of haar trekken.

Cultuur aan de Middellandse Zee

Natuurlijk denk je bij vakantie aan de Middellandse Zee vaak het eerste aan de mondaine badplaatsen en groteske feestoorden. Toch hebben de landen in deze Zuid-Europese regio veel meer te bieden en doe je ze met een dergelijke stempel echt te kort. De landen hebben stuk voor stuk een rijke historie en een indrukwekkend cultureel erfgoed.

Italië

Bij het horen van de naam Italië krijg je automatisch beelden van prachtige steden, historische gebouwen en een niet te evenaren keuken voor ogen. Italië is voor veel reizigers het hoogtepunt van Europa, want geen land heeft zoveel charme en zo’n divers aanbod voor toeristen. Natuurlijk heeft het land een groot aanbod voor strandliefhebbers, maar is dat niet waar de meeste reizigers en toeristen op afkomen.

Italie

Egypte

Het land van de Farao’s trekt jaarlijks een enorm aantal reizigers. Egypte is natuurlijk het land van de piramiden, de vallei van de doden en de indrukwekkende Nijl. Toch is de beroemde erfenis uit de oudheid niet de enige reden voor de massale stroom aan toeristen naar Egypte. Denk maar eens aan de badplaatsen aan de Rode Zee, die massa’s zonaanbidders en duikliefhebbers vanuit de hele wereld aantrekken.

Egypte

Malta

Deze Europese dwergstaat staat in elke toeristische folder zijn mannetje. De eilandengroep is zeer in trek bij reizigers die van de prachtige architectuur en de rijke historie willen genieten. Vooral de twee grote eilanden, Malta en Gozo, worden jaarlijks door veel toeristen bezocht. Natuurlijk heeft Malta buiten de prachtige gebouwen en een zeer diverse keuken ook een fijn aanbod aan stranden voor de liefhebber.

Middellandse-Zee

Turkije

Weer zo’n bestemming die door velen als pure strandbestemming wordt gezien. Turkije is natuurlijk meer dan strand alleen, want het land kent een zeer rijke geschiedenis en cultuur. Bezoek het indrukwekkende Istanbul, of neem een kijkje bij één van de vele archeologische opgravingen of natuurlijke hoogtepunten. Turkije ligt op maar enkele uurtjes vliegen, maar is toch verrassend anders.

Balloon

Griekenland

In dit rijtje mag de bakermat van de Europese geschiedenis natuurlijk niet ontbreken. Griekenland ademt historie en heeft met de talloze eilanden en fantastische stranden in de Ionische, de Egeïsche en de Middellandse Zee een grote toeristische troef in handen. Tel daar een geweldige keuken bij op en je weet dat Griekenland bijna elke reiziger wat passends te bieden heeft.

Klooster

Natuurlijk is dit maar een greep uit het grote aanbod aan culturele bestemmingen aan de Middellandse Zee. De regio heeft veel meer te bieden, maar deze 5 zijn onze persoonlijke favorieten en zijn allemaal met eigen vervoer te bereiken. Let er bij een bezoek op dat er voor diverse landen (o.a. Turkije) een visumplicht geldt. Ga voor meer informatie naar de site van evisumturkije-aanvragen.nl.