Een bestemming nog een keer bezoeken..?!


Reizen is voor veel mensen het ultieme gevoel van vrijheid en zal voor iedereen in het teken van genieten staan. Het plezier tijdens de voorbereiding, de voldoening die de reis naar een nieuwe bestemming je geeft, en het nagenieten van die ultieme trip. Alles waar reizigers voor leven. Maar wat als je nog eens terug gaat naar die ene plek? Die plek waar je zulke mooie herinneringen van koestert? Doe je dan, als het er niet meer hetzelfde is, al die mooie herinneringen teniet?

Die ene bestemming toch op herhaling?

Vaak lees je dat reizigers alleen maar naar nieuwe bestemmingen willen. Plaatsen of landen die ze ooit bezochten nooit meer zullen bezoeken. Vaak bang voor een teleurstelling. Ik ben persoonlijk naar diverse landen meermaals geweest en heb nog nooit het gevoel gehad van “was ik maar niet teruggegaan..” of “had ik maar een ander deel bezocht..”. Natuurlijk waren plekken soms compleet anders. Was het niet door de toename van toeristen, dan wel door daaraan gekoppelde expansie van overmaatse hotels of resorts, of omdat de moderne tijd in het land was gearriveerd.

bestemming

Terug naar
Persoonlijk ben ik diverse malen in landen als Mexico en Cambodja geweest. Niet te spreken over de vele bezoeken die ik aan de twee grootste Alpenlanden bracht. Nooit had ik spijt dat ik terug ben gegaan. Zelfs van een tweede reis na 13 jaar naar het zeer bijzondere Madagaskar heb ik geen spijt gekregen. De reizen waren stuk voor stuk speciaal en stonden geheel op zichzelf. Of ik van de genoemde landen nog steeds enkele op mijn lijst heb staan? Zeer zeker, want ik heb ondanks de meerdere bezoeken de landen nog niet in hun geheel gezien.

Reizen

Tijdsgeest
Moet je landen waar je als reiziger een speciale herinnering aan hebt voor altijd mijden? Ik persoonlijk zeg er nee tegen, maar dat is natuurlijk ieders eigen beslissing. Ik ben van mening dat je een land in de tijdsgeest van het bezoek moet zien. Natuurlijk zijn er die bijzondere momenten uit het verleden. Maar laat die herinneringen je niet beletten nogmaals van de pracht van dat ene speciale land of die uitzonderlijke plek te genieten. Probeer gewoon dat ene moment niet te herbeleven en laat het land je met iets nieuws verrassen!

Welk land durf of wil jij om bovengenoemde reden nooit meer bezoeken?


Comments (6)

  • Ja ik zou zeker vaker een land bezoeken! Naar Griekenland, Oostenrijk en Noorwegen kan ik maar niet vaak genoeg gaan. Ook de VS ga ik zeker vaker bezoeken (maarja dat moet ook wel om alles te zien natuurlijk).

  • Ik wil nog zoveel zien dat ik het idee heb dat ik geen ‘tijd’ heb om landen dubbel te bezoeken.. Heel gek. Maar laatst wel voor de tweede keer naar Boedapest geweest en het viel helemaal niet tegen! Bleef een super stad! Ik wil ook terug naar Slovenië, want ik vond het een geweldig land.. Maar verder zoek ik steeds iets nieuw uit eigenlijk. Ook al denk ik dat je landen nooit in één keer helemaal kunt zien. Italië en Frankrijk heb ik ook meerdere keren bezocht en een land als Amerika kun je ook nooit in een keer zien :p

  • Interessante blog! Ik ben vaker naar dezelfde landen teruggekeerd, om verschillende redenen. Naar Thailand, Japan en Indonesië omdat ik dat ontzettend fijne landen vind, waar ik nooit genoeg van kan krijgen. Naar Mexico, omdat ik het gevoel had dat ik daar de eerste keer nog niet genoeg van had gezien. En naar Nieuw-Zeeland, omdat ik dat land per se met Ward wilde beleven. Al die tweede bezoeken waren net zo’n succes als de eerste. Maar naar Myanmar durf ik niet meer terug, omdat die reis echt magisch was. Ik ben dan inderdaad bang dat een tweede reis mijn herinneringen zou verpesten. Waarschijnlijk onterecht, want het is misschien juist mooi om te zien hoe het land over een paar jaar veranderd is!

    • Het viel me de laatste tijd weer vaker op dat veel reizigers liever landen ‘aftikt’ dan dat men ze echt bezoekt. Ik vind die ontwikkelingen ook interessant om te zien, al zal dat helaas niet altijd leuk zijn. Dat terug gaan naar een land om het te delen ken ik. Ik wilde heel graag Ingrid Madagaskar laten zien, maar merkte tijdens de reis dat ik het zelf weer fantastisch vond. Een derde zit er dus waarschijnlijk nog wel voor me in 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden