Beste Nederlandse reisblogs voor 2015

De laatste jaren schieten reisblogs als paddestoelen uit de grond en is het moeilijk ze allemaal bij te houden en te lezen. Bloggen over reizen lijkt populairder dan ooit en de meeste bloggers werken tegenwoordig los van de grote blogplatforms met een eigen domein en website. Uit mijn mapje “gebookmarkte” blogs wil ik je mijn 10 favoriete reisblogs en “must follows” voor 2015 niet onthouden.

“must follow” reisblogs voor 2015

Karlijn Travels

De blog brengt je in woord en beeld naar de meest bijzonder plekken. Karlijn’s manier van reizen heeft veel raakvlakken met mijn manier van reizen, wat haar blog voor mij zeer interessant maakt. De foto’s op Karlijn’s blog zijn van hoge kwaliteit en spatten vaak werkelijk van je beeldscherm. Wat haar blog voor 2015 mijn absolute “must read” maakt, is het feit dat ze samen met haar vriend op wereldreis gaat en gedurende de reis hun avonturen zal verslaan.

.

Reismeisje

De blog van Wendy en Gerben is al een tijdje één van de sites die ik bijna elke dag check. De avontuurlijke reizen en prachtige bestemmingen spreken mij enorm aan. Leuke aan de site is de ongedwonge schrijfstijl en de vaak zeer enthousiaste artikelen. Er staat voor dit jaar een vernieuwing van de site op de planning, dus ga ik ze dit jaar weer met veel plezier volgen.

.

Guzzigalore

Paul maakte de reis waar ik al jaren van droom. Jaren beschreef hij alle avonturen die hij beleefde tijdens zijn reis op de motor van Alaska tot Vuurland. Momenteel is Paul in Nederland voor promotiewerk voor zijn onlangs verschenen boek “Man in het zadel” en staat bloggen wat op de achtergrond. Binnenkort vertrekt hij weer naar Bolivia en zal hij ons waarschijnlijk weer geregeld trakteren op zijn fijne verhalen.

guzzigalore

.

Nomad & Villager

Eerlijk gezegd lees ik het niet echt om nieuwe bestemmingen te leren kennen. Ik bezoek deze blog vooral om de eigenzinnig geschreven stukjes en de prachtige foto’s van “de dames”. Ik ken geen andere reisblog waar ik om een niet reisgerelateerde reden zoveel plezier aan beleef. Zo moest ik bijvoorbeeld enorm gniffelen om hun oordoppentest, die bij de dames een compleet andere dimensie kreeg.

nomad and villager

.

Standort Hamburg

Fem schrijft op haar blog Standorthamburg.eu vanuit het Duitse Hamburg over de dagelijkse beslommeringen en cultuurverschillen tussen Nederland en Duitsland, waar ze wekelijks tegenaan loopt. De blog geeft diverse zaken die Fem in haar “neue Heimat” ervaart op een vaak komische manier weer. Door mijn werk in Duitsland is veel wat Fem schrijft zeer herkenbaar, maar de blog is ook voor niet Germanisten een echte aanrader.

standort hamburg

.

We12Travel

Het reisblog van Antonette en Martijn heeft een groot outdoorgehalte, iets wat meteen duidelijk wordt bij het bezoeken van hun site. De blog is deels in het Engels en deels in het Nederlands geschreven, maar in beide talen uitermate prettig te lezen. We12Travel is vooral voor liefhebbers van buitensporten en avontuurlijke reizen interessant, maar ook de minder sportieve reiziger zal de blog met veel plezier lezen.

.

Papertravels

Simone schrijft vooral over haar reizen en citytrips, maar ook diverse culinaire belevenissen komen aan bod. De reizen worden op een makkelijk leesbare manier overgebracht, alles geflankeerd door talloze prachtige foto’s. Simone wisselde het afgelopen jaar de vorm van haar blog enkele malen, maar lijkt nu haar manier van bloggen te hebben gevonden. Simone’s blog is een aanrader voor iedereen die van verre reizen houdt.

.

Reisjunk

What’s in a name? Deze bijna naamgenoot heeft een keur aan blogs voor backpackers en talloze leuke lijstjes met typische weetjes, “must-do’s” en grappige typeringen. De site groeide in een jaar uit tot één van de populairdere reisblogs en krijgt binnenkort een prachtige nieuwe layout, die de site zeker nog aantrekkelijker en hipper maakt. Reisjunk lijkt puur gericht op de jonge backpackers, maar is ook voor mij een absolute aanwinst in reisblogland.

reisjunk

.

IkReis

IkReis.net is de reis gerelateerde website die ik het langst volg van dit rijtje. Jenny is behalve reisgek ook zeer bedreven met de camera en deelt buiten de leuk geschreven reisverhalen op haar website, de meest prachtige foto’s met haar lezers. Jenny bezocht een waslijst aan landen, maar haar grote liefde Indonesië loopt als een rode draad door haar site. Wil je meer foto’s van Jenny zien, dan kun je ook terecht op haar fotosite Fotoof.nl

.

Travel.Create.Repeat

Edith’s blog is vrij nieuw, maar is nu al één van de blogs die ik regelmatig bezoek. Edith schreef al een aantal leuke artikelen voor Traveljunks, waardoor ik natuurlijk erg benieuwd was naar haar eigen site. Edith weet je met haar artikelen als geen ander enthousiast te maken over een bestemming. Haar energieke manier van schrijven straalt een enorme vrolijkheid uit, dus een echte aanrader voor iedereen die wat reisvitaminen nodig heeft.

.

Wellicht kan ik mijn lijstje van 10 reisblogs morgen alweer aanpassen, maar dat neemt niet weg dat ik bovengenoemde blogs met veel plezier bijna dagelijks bezoek. Kende jij deze reisblogs ook al?