Bagage perikelen; rugzak, koffer of reistas?

Er bestaan nogal wat misverstanden over wat de definitie van “backpacken” is. Als ik over een reis vertel, dan hoor ik al vaak dezelfde soort opmerkingen. “Daar zou ik geen zin in hebben, om een hele reis met een volle rugzak rond te lopen.” Alsof ik de hele dag met mijn backpack loop te zeulen.. Ik ben op reis en heb vakantie, maar loop niet de hele tijd met dat ding op mijn rug. Wat denken sommige mensen wel? Voor elke bestemming en reissoort bestaat voor mij een ideale pakmanier om mijn spullen mee te nemen.

Welke bagage neem ik mee?

De backpack

Verre reizen maak ik per definitie met een grote rugzak met bijpassende flightbag. Die laatste is vooral handig vanwege het maar één benodigde slotje en het biedt de backpack bescherming tegen vuil en regen. Een rugzak is voor mij gewoon de meest praktische manier om te reizen. Van het ene vliegtuig naar het andere lopen, of van guesthouse naar busstation. Een rugzak gooi je makkelijk om en houdt je lekker mobiel. Mijn rugzak is van het formaat 65-85 liter, waar het verschil in inhoud zich in een uitschuifbare mof bevindt. In eerste instantie gekocht voor een reis met verschillende weertype’s en dito kleding, maar in de praktijk vooral gebruikt voor de souvenirs die we tijdens onze trips kopen..

Het rolkoffer

Je zal het misschien niet geloven, maar ik heb naast een backpack ook een rolkoffer. Yup, echt waar! Een klein rolkoffertje dat precies binnen de voorgeschreven maximum maten van budget airlines als Ryanair valt. Bij een lang weekend of citytrip verrekte handig en is in vergelijking met mijn rugzak een goedkope aanschaf. Heeft dat koffertje dan ook nadelen? Als ik er wat verder mee door een stad moet lopen kan ik m’n koffertje wel eens vervloeken en zou ik het graag inruilen voor een rugzak, maar verder voldoet het meer dan genoeg voor zo’n korte trip.

De duffel/reistas

Een duffel en/of reistas gebruik ik voor kampeer- en outdoorweekenden. Deze reistassen variëren van 40-70 liter aan inhoud en je hoeft er niet alles uit te halen om ergens bij te komen. Ideaal als je tussendoor wandelschoenen of je klimuitrusting uit je bagage moet nemen. Het is net een mobiele kleerkast. Een tas of duffel gebruik ik wel meestal alleen als ik met de auto op reis ben, want voor openbaar vervoer en met vliegreizen vind ik het maar onhandige dingen.

Backpack Zweden

En er is natuurlijk ook nog die vertrouwde dagrugzak!

Conclusie

Voor elke reis een andere manier om mijn bagage te vervoeren dus. Ik moet er wel bij vermelden dat ik mijn backpack meestal een beetje aan de grote kant vind en een 55 liter rugzak in de meeste gevallen meer dan voldoende zou zijn. Dit jaar staat Chili op het programma, dus is vanwege de diverse weertype’s de grote inhoud weer een voordeel.

Mocht je overwegen een rugzak te kopen, dan kun je op de websites van een reis- of buitensportwinkels alvast kijken wat er zoal te koop is. Ga voor het definitief aanschaffen van een rugzak liever naar een filiaal en laat je goed adviseren en probeer de rugzak uitgebreid, eventueel met inhoud, voordat je tot een koop overgaat. Een rugzak moet je net als je met schoenen doet vooraf goed passen!


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden