6x actie, adrenaline & avontuur op reis

Als wij op reis gaan, houden we van een goede afwisseling tussen cultuur, natuur en actief. Tempels en jungle zijn mooi, maar af en toe is het leuk als er wat actie en avontuur aan te pas komt. Daarom zoeken wij op reis altijd naar activiteiten waarvan de adrenaline gaat stromen en je soms bezienswaardigheden en plekken eens van een andere kant leert kennen.

Reizen plus actie, adrenaline & avontuur

Om je een goede indruk van onze ervaringen te geven, zetten we onze zes favoriete adrenalinekicks en gaafste activiteiten voor je op een rijtje.

#1 Abseilen van de Tafelberg in Zuid-Afrika

Een ultieme adrenalinekick en een van de highlights tijdens ons verblijf in Kaapstad: abseilen langs de steile rotswand van de Tafelberg. De meeste toeristen bedwingen deze berg in een toeristische kabelbaan, maar wij kozen juist voor de originele weg: in een tuigje, hangend aan touwen. De eerste stap over de rand is het spannendst, maar daarna is het een briljant gevoel om de stad letterlijk aan je voeten te hebben liggen. Vergeet onderweg vooral niet van het uitzicht te genieten! Vanaf de Tafelberg heb je de beste views over de stad en kun je het beruchte Robbeneiland zien liggen voor de kust, waar Nelson Mandela jaren gevangen is gehouden.

Travelsmart tafelberg

#2 Biken door de palmoase in Marokko

Wie naar de woestijn in Marokko gaat, moet natuurlijk een ritje maken op een kameel. Al hobbelend op je eigen kameel sjok je de horizon van zand tegemoet, waar je ’s avonds aankomt in een tentenkamp en kunt genieten van een fonkelende sterrenhemel. Cliché, maar absoluut een must-do als je naar Marokko gaat. Wil je de volgende dag op een iets originelere manier de omgeving verkennen, pak dan een mountainbike en spring op de fiets. Niet in de zandduinen natuurlijk, maar in een van de palmoases vlakbij de plaats Zagora. Een leuke manier om akkertjes, beken en dorpen in de groene dadelpalmvalleien te leren kennen. Onderweg troffen we bepakte ezeltjes en zwaaiende kinderen aan, we kregen echt een kijkje in het Marokkaanse plattelandsleven.

Travelsmart sahara

#3 Op bezoek bij Komodo-varanen in Indonesië

Op een Indonesisch eiland in het oosten van het land wonen draken: ‘Komodo dragons’ om precies te zijn. Het zijn de grootste varanen (een soort reuzenhagedissen) ter wereld en ze doden hun prooi met een giftige beet… Brrrr. Je kunt zelf per boot een bezoek brengen aan het eiland waarop ze leven. Maak een expeditie vanaf Flores en trek er met een boot op uit. Onderweg ga je voor anker bij kleine onbewoonde eilanden, snorkelspots en ’s nachts voor de kust van Komodo. Zodat je ’s ochtends, voordat andere boten zijn gearriveerd, op zoek kunt naar de dragons. Meestal spot je ze al snel. Bizar, ineens sta je dan oog in oog met ’s werelds grootste en oudste varaan van 4 meter lang! Met recht een adrenalinekick.

Travelsmart komodo

#4 Kamperen in de jungle van Khao Sok in Thailand

Midden in de jungle kamperen, dat klinkt toch al direct als avontuur? In het Khao Sok National Park in Thailand kan het. Met een gids kun je hier diep het woud in trekken en onderweg een kamp opzetten voor de nacht: back to basic. Alsof je in je eigen aflevering van Discovery Channel bent beland! Je ligt in een hangmat onder de bomen, uiteraard met een klamboe zodat er geen ongedierte tussen je lakens kruipt. Als het regent, kunnen er tentjes worden opgezet. Eenmaal in je hangmat hoor je allerlei oerwoudgeluiden… Tip: zorg voor oordoppen, want die brulkikkers maken veel kabaal. Wilde olifanten en tijgers lopen hier nog vrij rond, maar de kans dat je ze ziet is heel klein. Gibbons daarentegen krijsen je ’s ochtends wakker terwijl de makaken door de boomtakken zwiepen!

Travelsmart thailand

#5 Hiken op de Chinese Muur in China

Wie naar Beijing gaat, moet natuurlijk een bezoekje brengen aan de Chinese Muur. Maar ga liever niet met een toeristische dagtour, waarbij je een drukbezocht deel van de muur samen met duizenden andere (veelal Chinese) toeristen bezoekt. Kies in plaats daarvan voor een afgelegen deel verder buiten de stad bij Jingshanling en voel je even de heerser van je eigen keizerrijk: de muur strekt zich uit zover je kunt zien en je hoeft de views met bijna niemand te delen. Actievelingen maken hier een hike van 10 kilometer naar Simatai, al klimmend en dalend over de muur, lopend van toren naar toren en uitzichtpunt naar uitzichtpunt. De muur is hier vaak niet gerestaureerd, waardoor het even flink afzien kan zijn om boven te komen. Maar de uitzichten zijn onbeschrijfelijk en absoluut het zweet waard.

Travelsmart china

#6 Beachtour per oldtimer in Cuba

Misschien is een trip naar het strand niet direct waar je aan denkt bij een adrenaline-activiteit. Maar als deze trip plaats vindt in een klassieke oldtimertaxi, past het ineens een stuk beter. Want dat is gááf! In Cuba rijden er nog een boel stokoude klassieke auto’s rond en wat is er nou leuker dan zelf ook een dag met zo’n auto (plus chauffeur) op pad gaan. In Trinidad kun je een geweldige dagtour maken langs stranden in de buurt, waarbij de oldtimerchauffeur je naar verschillende baaien rijdt. Een perfect kiekje, ‘jouw’ oldtimer voor een wit Caribisch strand met babyblauwe zee!

Travelsmart cuba

Bovenstaande reistips zijn afkomstig uit eigen ervaringen. Kijk hier voor meer handige tips en reisinspiratie!


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden