Italie

5 favoriete Europese Citytrip bestemmingen

Als reiziger hebben we een enorme keus als het gaat om Europese citytrip bestemmingen. Of je nu van middeleeuwse stadscentra houdt, of liever moderne architectuur wil fotograferen. Voor iedereen is een perfecte stad te vinden, en dat zelfs op enkele uurtjes reistijd.

Tips voor een Europese citytrip

Lange reistijden zijn niet echt nodig om een mooie stad te bezoeken. Je bent binnen enkele uren reizen in de meest fantastische steden, op bijna elke gewenste manier. Reis je graag met de auto, of valt jouw keuze eerder op de trein of het vliegtuig? Geen probleem, want Europa heeft voor elke reiziger een perfecte bestemming. Onze 5 favoriete Europese citytrip bestemmingen hebben we voor je op een rijtje gezet:

Rome

Als een stad er met de titel grootste openluchtmuseum vandoor mag gaan, dan is het de Italiaanse hoofdstad Rome wel. Overal waar je loopt neem je een kijkje in de rijke geschiedenis van de stad. Immense bouwwerken, magnifieke fonteinen en de meest fotogenieke gebouwen. Start de dag met verse koffie bij één van de vele barista’s, eet het beste wat de Italiaanse keuken te bieden heeft en geniet van de geweldige sfeer. Rome is fantastisch!

Italie

Barcelona

Deze Spaanse schone is wellicht één van de meest toeristische plekken op aarde. Toch is Barcelona een geweldige bestemming voor een citytrip. De stad is gezellig, verrassend veelzijdig en is ook nog eens een lust voor het oog. Bovendien heeft de Catalaanse hoofdstad een stadstrand, waar je je lekker even aan de stadsdrukte kunt onttrekken. Een perfecte Europese citytrip bestemming dus!

Europese citytrip

Stockholm

Verreweg de mooiste in het noorden van Europa. Geen stad heeft een layout als de Zweedse hoofdstad en geen stad heeft zo’n relaxte vibe. Drukte is nooit een issue en alle toeristische stress lijkt gewoon van de stad af te glijden. De stad is veelzijdig en heeft een keur aan hoogtepunten. Of je een hippe, een culturele, of een bruisende stad zoekt, Stockholm voldoet altijd aan alle eisen.

Gamla Stan

Gent

Deze Belgische stad kent haar oorsprong uit Keltische tijden. De hoofdstad van provincie Oost-Vlaanderen is een perfecte bestemming voor een stedentrip op korte afstand. Het stadscentrum is ongekend mooi en alles lijkt door de rivier de Leie aan elkaar te zijn geweven. Cultureel groots en culinair ongekend. De gezellige binnenstad oogt als een plaatje, maar dan wel het gezelligste dat we kennen!

Belgie

Berlijn

Deze kunstzinnige en culturele grootmacht is tevens de hoofdstad van Duitsland. De stad ademt een typische eigenzinnigheid, die je nergens anders in Europa aantreft. Berlijn is bekend vanwege de markante bouwwerken en de unieke sfeer. Bezoek de Reichstag of het Holocaust monument en leer van de heftige geschiedenis van de stad. Ga per fiets door de diverse buurten en duik ’s avonds in het levendige nachtleven. Berlijn pakt je met gemak in!

Duitsland

Extra tips Europese citytrip:

  • Weer: Houd rekening met het weer en de temperaturen, die zeer verschillend kunnen zijn met de situatie in Nederland in dezelfde periode. Dit kan je een hoop gesleep met bagage schelen, want een winterjas heb je in het zuiden van Europa zelden nodig. Ook al is het koud in Nederland.

  • Bagage: Let ook op de kosten van eventuele extra bagage, die bij sommige vliegmaatschappijen behoorlijk in de papieren kunnen lopen. Check bijvoorbeeld deze handige lijsten voor reisbagage.

  • reiskosten: Check i.v.m. de prijs alle vervoerskosten op voorhand. Parkeren, vliegen, brandstof voor je auto en openbaar vervoer. Met eigen auto is nl. lang niet altijd voordeliger en treinen is soms duurder dan vliegen.