citytrippers

3 populaire manieren om te citytrippen

Als de winter voorbij is, beginnen veel reizigers weer met plannen voor het nieuwe jaar. Citytrippen hoort natuurlijk bij die planning, maar waar naartoe en op welke manier is voor iedereen vaak anders. Baden in luxe in een chique hotel, een eenvoudig verblijf in een hostel, of lekker couchsurfen, iedereen heeft zo zijn of haar voorkeur.

Citytrippen your own way!

De manier van citytrippen is natuurlijk afhankelijk van ieders eigen prioriteiten, dus zijn er tal van opties. Uiteindelijk willen we allemaal de te bezoeken stad ontdekken, maar wel in combinatie met je eigen voorkeuren. Welke drie populaire citytrips wij zoal maakten hebben we voor je op een rijtje gezet:

Het luxe wellness weekend

Veel Europese steden lenen zich uitstekend voor de combinatie citytrippen en wellness. Of je nu naar Rome, Stockholm of het verrassende Porto gaat, een weekend vol luxe en wellness past in elke stad. Laat je lekker onderdompelen in het ultieme comfort van je luxe verblijf en geniet van elke minuut. Heb je zin in zo’n top verzorgd weekend? Check dan bijvoorbeeld de site van Booking.com voor alle hotelaanbiedingen in Barcelona en maak een keuze uit de vele aangeboden opties. Uiteraard zit je op deze manier wat meer in het hotel en loop je wat minder door de stad, want het genieten mag natuurlijk tot het maximale benut worden.

citytrippen

De budget citytripper

Ben je niet van luxe, of laat je budget het gewoonweg niet toe, dan zijn er voldoende andere opties om van een mooie stad te genieten. Veel reizigers kiezen in dure steden als Amsterdam of Barcelona voor een hostel, al dan niet in een privé kamer. Is zelfs een hostel boven je budget, dan is het misschien een idee om te couchsurfen. Voor nop op de bank of in het logeerbed, bij een inwoner van de gekozen stad. Natuurlijk is je privacy wat minder dan in een hostel, maar de ervaring is ook vele malen anders. Met een lokaal iemand enkele dagen onder één dak leven is wel heel speciaal en je krijgt natuurlijk ook nog eens de beste tips over de stad.

Hostel

De Airbnb’r

De laatste jaren is het boeken van slaapplekken via Airbnb enorm populair geworden en worden in veel steden de meest bijzondere plekje te huur aangeboden. Wat begon met slapen in het logeerbed voor een klein bedrag, groeide op de immens populaire site uit tot het verhuren van de meest geweldige plekken. Zo sliepen wij via Airbnb al in een moderne torenflat in het centrum van Melbourne en in een prachtig gerestaureerd pand uit de zestiende eeuw in het hartje van Brugge. Natuurlijk is overnachten bij een Airbnb bij mensen thuis en is je privacy niet altijd gewaarborgd, maar als je geen verzorgde trip wil boeken is dit wellicht een goede optie.

Airbnb

Er zijn uiteraard nog meer mogelijkheden om te overnachten tijdens een bezoek aan een stad, maar bovengenoemde varianten hebben toch echt onze persoonlijke voorkeur. Voor welke vorm wij tijdens ons volgende weekend in een Europese stad gaan? Dat ligt maar net aan welke stad het wordt. Het wordt in elk geval één van bovengenoemde opties 🙂 Welke vorm van citytrippen spreekt jou het meest aan?