Als regelmatig reiziger en lid van een grote reiscommunity mocht ik de “Trace Me” bagage tracker testen. De Trace Me bagage tracker heb ik tijdens een korte trip naar Stockholm kunnen testen, zover het zonder verlies van bagage mogelijk is.

Verpakking:

In de verpakking vond ik een kaart met uitleg en een in te vullen strip, de “Luggage Tracker”, welke de maat van een bankpas heeft en een dikke kabelbinder, waarmee de “Luggage Tracker” aan je bagage kan worden bevestigd.

Aanmelden en gebruiken:

De uitleg op de kaart is duidelijk en ik ga meteen naar de internetsite, Tracemeluggagetracker.com om een account aan te maken. De website is duidelijk en zelfs voor de niet doorgewinterde internetgebruiker overzichtelijk te noemen. Het aanmelden gaat makkelijk en na de persoonlijke gegevens komen nog enkele bagage gerelateerde vragen aan bod. Vooral de keuze van koffers en trolleys is zeer uitgebreid, al zal de gemiddelde backpacker niet veel van zijn gading vinden en als alternatief bij een sporttas uitkomen. Via je account kun je meerdere bagagesoorten en “Luggage Trackers” toevoegen en achteraf weer wijzigen en/of verwijderen. Aan de bijgevoegde kaart met uitleg zit onderaan een strip, waarop je de code van de “Luggage Tracker” kunt invullen, welke je apart van je bagage moet bewaren. Bij verlies van je bagage heb je met deze kaart alle benodigde informatie direct bij de hand.

De test heb ik niet voor de volle 100% kunnen uitvoeren, omdat ik daarvoor mijn bagage had moeten verliezen op het vliegveld of busstation. Dat dat iets teveel gevraagd was van ondergetekende moge duidelijk zijn.

Conclusie:

Al met al een makkelijk te gebruiken systeem, maar na wat meer informatie te hebben gelezen als niet als echte toevoeging bevonden. De “Luggage Tracker” is n.l. alleen voor verloren bagage die reeds ingecheckt is, waar het verantwoordelijke personeel melding van gevonden bagage zou moeten doen, van eventuele toegevoegde waarde. Bij diefstal of verlies tijdens reguliere reizen zal je er net zoveel aan hebben, als aan je normale label met persoonlijke informatie. Mocht er een toevoeging van een GPS functie o.i.d. aan de “Luggage Tracker” worden toegevoegd, dan zou ik hierin zeker interesse hebben.

Ga voor meer informatie naar de website van Trace Me