Tijdens verre en langere reizen neem ik buiten mijn grote rugzak ook altijd een kleine rugzak als handbagage mee. De kleine rugzak, ook wel bekend als daypack, gebruik ik hoofdzakelijk voor het meenemen van mijn reispapieren, mijn fragiele electronica en spiegelreflexcamera, en mijn verdere persoonlijke bezittingen. Ik heb in al die jaren enkele daypacks versleten en wil wel eens weten wat de daypack van Thule onderscheidt van de rest.

De eerste indruk van de Thule EnRoute Blur

Tijdens het uitpakken ziet de daypack er normaal uit, maar al snel valt me het harde deel en het open vak aan de voorkant van de Thule EnRoute Blur op. Verder ziet de rugzak er op het eerste oog hetzelfde uit als elke andere die ik tot nu heb gehad. De kekke olijfgroene kleur van de rugzak valt me goed in de smaak en alle riemen zijn in een duidelijke opvallend felgroene variant uitgevoerd. De daypack voelt overal stevig aan en de algemene afwerking is goed.

Thule Enroute close up

De Thule EnRoute Blur daypack

Technisch

De Thule EnRoute Blur heeft in totaal 24 liter inhoud en de twee grote hoofdcompartimenten hebben talloze kleinere opbergvakken. Het achterste vak is geschikt voor een laptop en heeft er bovendien een extra vak voor een tablet. Het grote hoofdvak is ruim en is overzichtelijk ingedeeld. Aan de voorzijde is een open vak, dat voor mij niet direct een duidelijke functie heeft. Wellicht is het handig om even iets makkelijk weg te bergen, maar mij ontgaat de logica van het ontbreken van een mogelijkheid tot afsluiten. Bovenaan de voorzijde is nog een hardcase, waar je op een veilige manier je kostbare bril en smartphone in kunt opbergen. Zeer handig! De zijvakken voor o.a. waterflessen zijn flexibel en extra diep, waardoor flessen tot 1 liter zeer stabiel kunnen worden opgeborgen. Op de achterzijde zijn luchtkanalen, die in tegenstelling tot mijn oude daypack met gebogen rekje, geen invloed hebben op de vorm van de interne ruimte. De ventilatie werkt naar behoren, want na een kleine 10 kilometer lopen had ik nog steeds een droge rug.

Conclusie

De Thule EnRoute Blur daypack is een fijne goed ogende rugzak, die zeer degelijk is afgewerkt. De draagriemen zijn gemakkelijk af te stellen en de rugzak ligt zeer comfortabel op het lichaam. Groot pluspunt van de daypack vind ik de hardcase aan de voorzijde. Een echt minpunt kan ik niet noemen, al is de meerwaarde van het open vak aan de voorzijde mij nog niet helemaal bekend.

Meer informatie over de EnRoute Blur kun je vinden op de Thule website Lees ook onze review over de Thule Capstone 50L backpack.

Winactie = gesloten!

Winnaar = Michael van reactie 15. Gefeliciteerd met de daypack!

Wil je ook zo’n toffe olijfgroene EnRoute Blur rugzak van Thule mee op reis nemen? Wij mogen er één verloten onder onze lezers. Geef onderaan het artikel aan waarom je deze daypak mee op reis zou willen nemen en wie weet is deze binnenkort voor jou. De winnaar van de rugzak wordt op zaterdag 19 september bekend gemaakt.