Review: Silva Otus II hoofdlamp

Tijdens het reizen kom je soms in de meest vreemde situatie’s terecht. Stroomuitval is bijvoorbeeld in veel populaire reislanden aan de orde van de dag. Stel je voor dat je ‘s nachts wakker wordt voor een sanitaire stop en het licht werkt niet. Of je moet een stuk in het donker over een onbekende weg lopen naar je guesthouse. Voor dergelijke omstandigheden is een hoofdlamp als de Silva Otus II ideaal.

Onze bevindingen met de Silva Otus II

Zaklampen, tafellampen en hoofdlampen. We hebben ze allemaal al gebruikt op reis. Het makkelijkst blijft toch wel een hoofdlamp. Je hebt je handen vrij en de lichtbundel beweegt mooi met je hoofd mee. Omdat we meestal de goedkope modelletjes mee op reis nemen, hebben we vanwege de mindere kwaliteit er al een aantal versleten. Voor toekomstige reizen hebben we een nieuwe hoofdlamp, die niet alleen van betere kwaliteit is, maar ook nog eens waterdicht is.

De hoofdlamp

Bij het uitpakken valt meteen de goede kwaliteit van de materialen op. De lamp voelt stevig aan en de flexibele hoofdband is van prettig aanvoelend stof gemaakt. De drie meegeleverde batterijen zijn makkelijk te plaatsen via de zijkant van de lamp. De Otus II kan op drie verschillende licht-standen gezet worden: maximaal wit licht, minimum wit licht en knipperend wit licht. De hoofdband van de Otus II is bovendien voorzien van een Cocoon-opbergsysteem. De Otus II heeft een lichtbereik van 35 meter, is geheel waterdicht en kan tegen de meest extreme weersomstandigheden.

Silva hoofdlamp

Conclusie

De Otus II is een ideale hoofdlamp voor op reis, maar is ook zeer geschikt voor buitensporten in donkere omstandigheden. De hoofdlamp is stevig en heeft een enorm sterke lichtbundel. Voor ons is de hoofdlamp een schot in de roos, want het is veruit de beste die we tot nu toe hebben gebruikt.

Ga voor meer informatie over deze en andere hoofdlampen naar de website Outdoorsupply.nl van Etrias webwinkels.

Silva Otus II headlight green

Winactie = gesloten!

Wil je ook zo’n handige Otus II hoofdlamp van Silva mee op reis nemen? Wij mogen er twee verloten onder onze lezers. Geef onderaan het artikel aan waarom je deze hoofdlamp mee op reis zou willen nemen, like Etrias op Facebook en wie weet is deze binnenkort voor jou. De winnaars van de hoofdlampen zijn Iris en Linda.

De gebruikte foto’s zijn eigendom van Silva.se


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden