Review: de Thule Capstone 50L hiking rugzak

Tijdens mijn verre reizen neem ik als hoofdbagage altijd een grote rugzak mee. Er gaat niets boven het gemak van een rugzak, want even naar een busstation of een taxistandplaats lopen is nog altijd het eenvoudigst met een rugzak. Ik heb vele jaren dezelfde grote rugzak gebruikt, die helaas langzaam wat aan het verslijten is. Afgelopen maand ging ik op reis door Chili met mijn nieuwe 50 liter grote Thule Capstone.

De Thule Capstone onder de loep

Tijdens het uitpakken valt het geringe gewicht van de rugzak meteen op en is meteen duidelijk de goede afwerking en kwaliteit van de gebruikte materialen zichtbaar. Het makkelijk verstelbare systeem voor de draagriemen behoeft geen verdere uitleg. De blauwe regenhoes zit op een eenvoudig bereikbare plek in de bodem verwerkt en laat zich makkelijk over de rugzak trekken. De Capstone oogt niet alleen goed in z’n oranje-grijze uitvoering, maar voelt ook stevig aan.

Thule Capstone rain cover

De Thule Capstone met regenhoes

Technisch

De Thule Capstone heeft in totaal een inhoud van 50 liter, die voornamelijk uit het hoofdvak bestaat. Het is een stuk minder dan het volume van mijn vorige rugzak, maar het voldeed meer dan genoeg voor mijn drie weken. Het grote hoofdvak is vanaf verschillende kanten bereikbaar, wat toegang tot je spullen extra gemakkelijk maakt. Aan de bovenzijde zijn nog twee kleine compartimenten met ritssluiting te vinden, die ik vooral voor kleine spulletjes en reispapieren gebruikt heb. Aan de voorzijde is een open elastisch vak, wat o.a. handig is om je vuile flightbag in op de te bergen, zonder dat je je kleding vuil maakt. Verder heeft de rugzak nog kleine handige opbergvakken in de dwarsriemen van het draagsysteem en is er een opening voor connectie met een waterzak ingebouwd. De ventilatie van het draagsysteem werkt naar behoren, want na anderhalf uur lopen in een tropische stad had ik nog steeds een droge rug. De Capstone wordt door Thule een technische rugzak genoemd, maar “praktische rugzak” zou m.i. een nog betere benaming zijn.

Thule Capstone Torres del Paine

De Thule Capstone in de praktijk in Chili

Conclusie

De Thule Capstone 50L is een fijne, goed ogende rugzak, die zeer degelijk is afgewerkt. De draagriemen zijn gemakkelijk af te stellen en de rugzak ligt zeer comfortabel op het lichaam. Groot pluspunt van de rugzak vind ik de praktische toegankelijkheid van het hoofdcompartiment. Een minpunt kan ik niet noemen, want de rugzak voldoet aan al mijn eisen.

Meer informatie over de Capstone 50L kun je vinden op de Thule website. Lees ook onze review over de Thule EnRoute daypack.

.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden