São Miguel: impressie van het groene eiland van de Azoren

São Miguel maakt deel uit van de archipel Azoren en behoort tot Portugal. Het in het midden van de Atlantische Oceaan gelegen eiland is een waar Mekka voor reizigers die van natuur en outdoor houden. De archipel geldt als zeer uniek en uiterst fotogeniek en lijkt zelfs de meest verwende reiziger met gemak te bekoren.

Het groene São Miguel

Dat São Miguel ook wel het groene eiland wordt genoemd is niet zonder reden. Na enkele dagen rondrijden over dit prachtige eiland, wordt je als reiziger pas duidelijk hoe speciaal dit deel van de wereld is. Of het nu de prachtige heuvelgebieden, de ruige kustlijnen of de vele vulkanische kenmerken zijn, São Miguel verrast je keer op keer. Als je denkt dat dit alles is wat het groene eiland te bieden heeft, dan heb je het goed mis. Overal waar je rijdt vind je de meest lieflijke witte dorpjes en stadjes, allemaal in de uniforme bouwstijl van het eiland.

Sao Miguel

Vier seizoenen in één dag

Het eiland is groter dan je in eerste instantie denkt en kun je het beste met de auto verkennen. Huur een auto voor enkele dagen en bezoek alle speciale plekjes van het eiland. Ontdek de prachtige kratermeren, of bezoek één van de vele warmwaterbronnen. Bezoek de mooie natuurparken, waar je kunt waarnemen dat het altijd nóg groener kan. Neem je wandelschoenen mee, maar vergeet vooral niet een regenjas te pakken. Je kunt hier namelijk vier seizoenen in één dag beleven. Ben je de natuur even beu, dan bezoek een terras in de gezellige hoofdstad Ponta Delgada.

Azoren

Beeldimpressie van het groene eiland

Hoe groen en speciaal het grootste eiland van de Azoren, São Miguel, is laten we je zien in deze speciale fotopost. Ben jij na het zien van deze reeks foto’s ook nieuwsgierig over de Azoren geworden?

Lake

São Miguel

hot springs

Ribeira

Furnas

eiland

Matriz

natuur

Geniet ook van onze Azoren roadtrip movie

Klik hier voor meer reisinspiratie voor Portugal!

 • Portugal
 • São Miguel: impressie van het groene eiland van de Azoren


Reacties (14)

 • Fantastische foto’s Robert, het is er zo groen, echt heel mooi! Zelf ben ik naast Sao Miguel ook op Terceira, Sao Jorge, Pico en Faial geweest. Ik kan Sao Jorge ook echt aanraden, de natuur is er zo puur en de kustlijn van Sao Jorge is met zijn landtongen en stijle kliffen echt prachtig.

 • Kom net gisteravond terug uit de Azoren (Pico en Sao Miguel) en zie nu deze blog voorbijkomen op FB, uit nieuwsgierigheid moest ik natuurlijk even een kijkje nemen! Prachtige foto’s die ik allemaal herken! Lees ook een zin over TAP ….ook wij zijn niet tevreden …… heenweg zes uur vertraging gehad en terugweg ook bijna een uur. Je kan beter een rechtstreekse vlucht naar Canada of Amerika hebben (bij wijze van spreken)….ppffff wat een reis om er te komen!
  Gelukkig hebben de Azoren zelf met hun natuur, ruigheid, vriendelijke mensen, lekker eten en mooie vergezichten het weer ruimschoots goedgemaakt!! ??

  • Ja, de Azoren zijn prachtig en we gaan zeker nog een keer terug. Wij hebben een claim volgens EU wetgeving ingediend, want het was echt van de zotte. We hadden in totaal (heen + terug) 4 vluchten, waarvan 3 te laat en 1 door dit alles gemist. De vervangende 5e vlucht was ook weer te laat en vergat onze bagage mee te nemen.. Volgende keer directe vlucht vanuit Düsseldorf 🙂

 • Is Sao Miguel op een brommer te doen of is het er te stijl voor… want ik ben me al een poosje op de Azoren aan het oriënteren en we hebben geen rijbewijs… dus het liefst huren we een brommer (max 50cc).

  • Hi Marijke. Het is wel te doen, al moet je wel wat meer tijd hebben. Er loopt vanuit Ponta Delgada een snelweg richting oosten, waar je volgens mij met een brommer niet mag komen. Je zou alles via de wegen langs de kust moeten doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden