Azoren

São Miguel: impressie van het groene eiland van de Azoren

São Miguel maakt deel uit van de archipel Azoren en behoort tot Portugal. Het in het midden van de Atlantische Oceaan gelegen eiland is een waar Mekka voor reizigers die van natuur en outdoor houden. De archipel geldt als zeer uniek en uiterst fotogeniek en lijkt zelfs de meest verwende reiziger met gemak te bekoren.

Het groene São Miguel

Dat São Miguel ook wel het groene eiland wordt genoemd is niet zonder reden. Na enkele dagen rondrijden over dit prachtige eiland, wordt je als reiziger pas duidelijk hoe speciaal dit deel van de wereld is. Of het nu de prachtige heuvelgebieden, de ruige kustlijnen of de vele vulkanische kenmerken zijn, São Miguel verrast je keer op keer. Als je denkt dat dit alles is wat het groene eiland te bieden heeft, dan heb je het goed mis. Overal waar je rijdt vind je de meest lieflijke witte dorpjes en stadjes, allemaal in de uniforme bouwstijl van het eiland.

Sao Miguel

Vier seizoenen in één dag

Het eiland is groter dan je in eerste instantie denkt en kun je het beste met de auto verkennen. Huur een auto voor enkele dagen en bezoek alle speciale plekjes van het eiland. Ontdek de prachtige kratermeren, of bezoek één van de vele warmwaterbronnen. Bezoek de mooie natuurparken, waar je kunt waarnemen dat het altijd nóg groener kan. Neem je wandelschoenen mee, maar vergeet vooral niet een regenjas te pakken. Je kunt hier namelijk vier seizoenen in één dag beleven. Ben je de natuur even beu, dan bezoek een terras in de gezellige hoofdstad Ponta Delgada.

Azoren

Beeldimpressie van het groene eiland

Hoe groen en speciaal het grootste eiland van de Azoren, São Miguel, is laten we je zien in deze speciale fotopost. Ben jij na het zien van deze reeks foto’s ook nieuwsgierig over de Azoren geworden?

Lake

São Miguel

hot springs

Ribeira

Furnas

eiland

Matriz

natuur

Geniet ook van onze Azoren roadtrip movie

Klik hier voor meer reisinspiratie voor Portugal!