Porto in beeld

Met onze fotoserie “in beeld” tonen we foto’s van 5 plekken die iemand als eerste te binnen schieten als een plaatsnaam of land wordt genoemd. Ditmaal 5 foto’s van plekken die het eerst in me opkomen als ik aan het Portugese Porto denk. Porto in beeld geeft vooral de grote toeristische highlights van deze geweldige stad weer.

De highlights van Porto in beeld

Tijdens onze citytrip in het zeer diverse Porto bezochten wij bijna een week lang o.a. de vele highlights van deze prachtige stad. Porto is de stad met de vele porthuizen, de stad van de beroemde Ponte Dom Luis I brug, maar is ook de stad die bekend stad van de vele blauwe tegeltjes op de gevels van kerken en oude gebouwen. De stad leeft als geen andere en het gezellige oude centrum bruist tot in de late uurtjes. We bezochten alle toeristische clichés van de stad. Denk hierbij o.a. aan de bekende boekhandel Lello, Gaia met de talloze porthuizen, de vele oude gebouwen en betoverende steegjes in het oude stadscentrum en natuurlijk staken we over via de beroemde Ponte Dom Luis I brug, waar we van het fotogenieke uitzicht genoten. De foto’s zijn voor mij een persoonlijke herinnering aan de stad en hierdoor kan ik haast bij elke foto wel een een verhaal vertellen. Omdat een foto meer zegt dan duizend woorden, laten we de foto’s van het Portugese Porto in beeld voor zichzelf spreken.

Porto avenida dos aliados

De imposante Avenida dos Aliados in het centrum

Porto deuren

De kleurrijke deuren van de oude huizen

Porto Sandeman

De diverse beroemde porthuizen van Porto

Porto tegeltjes

De vele gevels met die typische blauw-witte tegeltjes

De beroemde Ponte Dom Luis I

Ben je net als wij ook een fervent reiziger, fotografeer je veel op reis en heb je een fotoserie die je met ons zou willen delen? Stuur dan jouw fotoserie naar info et traveljunks punt nl of stuur ons een berichtje via het contactformulier op deze site.