Kerktoren

Ponta Delgada, fotogenieke hoofdstad van de Azoren

De midden in de Atlantische Oceaan gelegen Azoren staan bekend om hun buitengewone schoonheid. De hoofdstad van de eilandengroep, Ponta Delgada, is net als de verrassende eilanden zelf een zeer fotogeniek stadje. Dat het meer als alleen de toegangspoort naar de unieke eilanden is, wordt bij een bezoek meteen duidelijk.

Het fraaie centrum van Ponta Delgada

Smalle steegjes en straten met hier en daar een prachtig plein. Alles met die typische klinkerpatronen, die je overal in het centrum de weg lijken te wijzen. Aan de waterkant vind je de haven van Ponta Delgada en een gezellige boulevard. Alles bij elkaar maakt deze plaats tot een perfecte uitvalsbasis voor reizigers die het eiland São Miguel goed willen verkennen.

Architectuur

Ondanks de bijna 70.000 inwoners oogt de stad klein en voelt het er nooit druk. De prachtige bouwwerken in het mooie centrum zijn bijna allemaal in dezelfde, haast uniforme, stijl gebouwd. De prachtige witte gebouwen lijken in combinatie met met de gedecoreerde bestrating voor fotografen gemaakt. Bezoek de mooie pleinen en bewonder de perfect onderhouden kerken. De architectuur van de hoofdstad van de Azoren is echt een plaatje.

Ponta Delgada

Street art

Ontdek de plaats te voet en ga op zoek naar de vele plekjes met lokale street art. Je hoeft niet lang te zoeken, want in het centrum zijn complete voor- en zijgevels omgetoverd tot gigantische kunstwerken. De meest uiteenlopende stijlen en afmetingen kun je vinden en om elke hoek kun je een nieuw stukje kunst verwachten. Om een goede indruk te krijgen kun je hier alvast genieten van enkele favorieten die je in de stad kunt bewonderen.

Ponta Delgada

Gastronomie

Als je na een lange dag in de natuur nog wat vertier zou willen, dan hoef je in Ponta Delgada niet lang te zoeken. Overal waar je kijkt vind je gezellige terrasjes en leuke eetzaakjes. Of je nu aan de boulevard, in de haven, of knus in het oude centrum wil zitten, voor iedereen is de geschikte plek makkelijk vindbaar. Geniet van de heerlijke lokale gerechten en spoel het weg met een lekker fris biertje of een goed Portugees wijntje.

eten

Slapen

In Ponta Delgada is een enorme keus aan mogelijkheden om te overnachten. Overal in het centrum vind je hotels en b&b’s, maar ook in de rustigere buitenwijken zijn tal van opties. Een leuke manier om in de stad te verblijven is een typische koloniale woning in het oude centrum. Wij hadden een koloniale woning in het oude centrum gehuurd via Airbnb. Het bleek de perfecte manier om dicht bij het toeristische centrum te verblijven. Wil je liever een ander verblijf boeken, kijk dan voor de voordeligste hotels en guesthouses van Ponte Delgada.

Airbnb

Om je een nog betere indruk van Ponta Delgada te geven, hebben we een aantal sfeerbeelden voor je op een rijtje gezet.

boulevard

stad

Portugal

vesting

straat

Park

koets

poort

Check ook onze andere inspirerende informatie over Portugal en de Azoren.