Portugal

Roadtrip destinations: São Miguel, perfect eiland voor een Azoren roadtrip

De Azoren worden de laatste jaren steeds populairder onder reizigers. Bezoekt men de eilandengroep niet voor stevige wandelingen, dan is het voor een afwisselende rondreis op één of meer eilanden. Een van de grote eilanden verkennen per auto of motor is ook een geliefde manier om met deze groene wereld kennis te maken. Vooral het eiland São Miguel leent zich uitermate goed voor een Azoren roadtrip.

Perfecte Azoren roadtrip op São Miguel

Mocht je zin hebben in een roadtrip in een compleet andere wereld, dan ben je op de Azoren op de goede plek. Vooral het grote São Miguel leent zich uitstekend voor een mooie roadtrip. Het eiland heeft met een lengte van amper 64 kilometer een overzichtelijke grootte, een goed wegennet en is zeer afwisselend. Wellicht is São Miguel voor een Azoren roadtrip de beste keus uit deze groep eilanden.

Azoren Roadtrip

Unieke natuur

De unieke natuur is dé aantrekkingskracht van de eilandengroep. Ook al zijn de eilanden redelijk verschillend, op São Miguel kun je het beste een algemene indruk van de Azoren krijgen. Ontdek tijdens je Azoren roadtrip São Miguel en je zal van de ene naar de andere highlight rijden. Omdat de natuur op dit vulkanische eiland zo fotogeniek is, zal je je geen moment vervelen. Alles is er mooi en alles lijkt bijzonder.

Ribeira

Kratermeren

Laat je over de kronkelende wegen voeren naar de vele kratermeren op São Miguel. Maak een wandeling over de kraterrand bij het tweekleurige Cete Cidades, of onderneem een hike naar de oever van Lagoa do Fogo. Meer naar het oosten vind je Lagoa das Furnas, waar je de beroemde tuinen en thermaalbaden van Parque Terra Nostra kunt bezoeken. Overal kun je parkeerplekken en geweldige uitzichtpunten vinden op São Miguel. Alles op dit eiland is goed aangegeven.

meer

Fotogenieke stadjes

Naast de uitmuntende natuur heeft São Miguel nog wat anders te bieden. Op het eiland vind je enkele zeer fotogenieke stadjes. Hoofdstad Ponta Delgada lijkt bij veel reizigers enkel de plaats van aankomst en vertrek, maar is zeker een bezoek waard. De prachtige historische binnenstad is een lust voor het oog en leent zich uitermate goed als uitvalsbasis voor een roadtrip op het eiland. Vergeet tijdens je roadtrip niet plaatsjes als Ribeira Grande, Sete Cidades en Furnas te bezoeken. Elk uniek en zeer fotogeniek.

stad

Ruige kustlijn

Neem tijdens je roadtrip niet alleen de kronkelende binnenwegen, maar maak ook gebruik van de prachtige kustweg. Deze kan zich op veel plekken meten met andere geroemde kustwegen. De steile kliffen en weelderig begroeide baaien wisselen zich regelmatig af met zeer authentiek ogende dorpjes. Vergeet niet op de handige bordjes langs de weg te letten, die aangeven waar een fotogeniek uitzichtpunt is. Je zou door het vele moois snel iets over het hoofd kunnen zien.

kust

Heerlijke keuken

Wat een Azoren roadtrip dubbel aantrekkelijk maakt, dat is het eten. Overal op het eiland tref je kleine zaakjes aan, waar je plaatselijke specialiteiten kunt proeven. Wij sliepen bijvoorbeeld in een appartement met keuken. Geen enkele morgen hebben we zelf ontbijt hoeven maken. Aan het begin van de rit wisten we telkens in een leuk dorpje te ontbijten. Dat is niet alleen makkelijk, maar ook een leuke manier om de lokale keuken te ontdekken.

eten

Extra tips roadtrippen op de Azoren:

  • Houd rekening met het wisselvallige weer en de seizoenen. Weersomstandigheden kunnen op de Azoren nogal snel veranderen, waardoor sommige uitzichten aan het oog onttrokken kunnen worden. Plan je definitieve route daarom pas ter plekke.

  • Wil je langer op het eiland verblijven, kijk dan voor een voordelig hotel of guesthouse op São Miguel.

  • Mocht je São Miguel met een huurauto willen verkennen, let er dan goed op wat allemaal in de huursom is inbegrepen. Lees de voorwaarden vooraf goed door en denk goed na over het eigen risico m.b.t. de verzekering en borg.

  • Boek vroegtijdig je onderkomen en huurauto, wanneer je een van de eilanden in het hoogseizoen zou willen bezoeken. Huurauto’s en verblijven zijn redelijk beperkt aanwezig.

Geniet ook van onze Azoren roadtrip movie

– Lees hier meer interessante artikelen over roadtrippen!