Reizen door Peru: 4x originele highlights

Peru is het land van Machu Picchu. Vaak is alleen al de wens om Machu Picchu te bezoeken, genoeg reden voor een reisplan naar Peru. Maar wat is er verder eigenlijk nog meer te beleven in dit Zuid-Amerikaanse land in de Andes? We zetten hier wat originele highlights voor je Peru reis op een rijtje.

Per 4×4 door Peru

1. De zandduinen van Huacachina

De kust van Peru is heel verrassend. Het laat je een ander Peru zien dan wat je je bij het land voorstelt: geen gebergtes, indianenmarkten of koloniale pleinen, maar wel zeehonden, ruige rotskust en een woestijn met enorme zandduinen. De oase Huacachina ligt midden in woestijnachtig landschap en is een door duinen omringde tropische lagune met palmbomen en pastelkleurige huizen. Actievelingen kunnen hier een poging wagen met zandsurfen of buggyrijden door het mulle zand. Of maak een dagtrip naar de Islas Ballestas: een natuurreservaat waar naast zeehonden ook dolfijnen, leguanen en honderden zeevogels leven.

Peru Huacachina sandboarden

Zandsurfen oop de duinen van Huacachina

2. Zwevende condors in de Colca Canyon

De Colca Canyon is waarschijnlijk ook niet iets waar je meteen aan denkt als je naar Peru gaat. Toch is deze plek uniek, want de kloof is dieper dan de Grand Canyon in Amerika en één van de weinige plekken ter wereld waar je bijna dagelijks condors kunt spotten. Je vindt de Colca Canyon op ongeveer 5 uur rijden vanaf Arequipa en om er te komen moet je flink de hoogte in. Tijdens de tocht zie je ingenieus aangelegde pre-Incaterrassen, besneeuwde bergtoppen en lokale boeren die hun land bewerken. Ook kun je naar het uitzichtpunt waar ’s ochtends regelmatig condors langs zweven. Wow, wat een immense vogels met hun spanwijdte van wel drie meter, daar waren wij wel even stil van!

Peru Colca Canyon

Prachtig uitzicht op de Colca Canyon

3. Een nachtje slapen op een drijvend rieteiland in Titicaca

Je bent niet in Peru geweest als je het Titicacameer niet gezien hebt. Gelegen op ruim 3800 meter boven zeeniveau – bijna vier kilometer de lucht in – het hoogst bevaarbare meer ter wereld. Eén van de legendes over het Titicacameer is dat Atlantis, de bron van de Incabeschaving, zich hier bevond. Wanneer je nu zelf op het meer vaart en de bergen en lucht weerspiegeld ziet in het diepblauwe water, zal je je dat waarschijnlijk wel kunnen voorstellen. In het meer drijven ruim veertig rieteilanden waarop de Quechua-indianen wonen. Je kunt hier een nachtje logeren bij een lokale familie op het eiland Amantani. Meestal slaap je in een huisje van klei en ligt er op de bedden een matras van stro met een paar dekens. ‘s Avonds eet je met de pot mee en kun je met handen en voeten proberen wat gesprekjes aan te knopen met de gastfamilie. Bijzonder om te zien hoe eenvoudig de mensen hier leven.

Peru doeken

Prachtig kleurrijke doeken

4. Papegaaien spotten in de jungle

Een verblijf in het regenwoud is een leuke afsluiting van je reis door Peru. Je hoeft niet meer rond te reizen en in plaats van op frisse hoogvlaktes slaap je in een warme en tropische omgeving. Hier kun je kennismaken met een stukje dicht, primair en ongerept oerwoud. Ga samen met een gids per boot op zoek naar de luiaard, reuzenotters, papegaaien, apen en kaaimannen. Je kunt tochten maken over de enorme rivier en (nacht)wandelingen door de donkere rimboe. Slapen doe je hier in een junglelodge met simpele kamers: alles is gemaakt van hout, bamboe en palmbladeren en de slaapkamers hebben een open dak. ’s Avonds kun je vanuit je bed genieten van de junglegeluiden in de gitzwarte, met sterren bezaaide nacht.

Peru Papagaai

Prachtige Peruaanse papagaai

Bovenstaande tips zijn samengesteld door de reisspecialisten van Riksja Peru, onderdeel van Riksja Travel. Ze hebben zelf door het land gereisd en adviseren je uit eigen ervaring.


Reacties (4)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden