In de druilerige regen rijden we vanuit David richting het Panamese outdoor-paradijs Boquete. Als we aankomen ligt het plaatsje gehuld in een mantel van regen, met op de achtergrond de prachtige, weelderig begroeide bergen. Boquete en haar omgeving zijn werkelijk om in te lijsten.

Outdoor en uitzichten in Boquete

Slapen doen we in hotel Fundadores, wat net voor het centrum van Boquete ligt. De tuin is net zo mooi als de omgeving en achteraan ligt het gebouw waar wij de komende dagen verblijven. Alles lijkt in bloei te staan, overal vliegen kolibries en er loopt zelfs een kleine beek door de tuin. Dit belooft wat voor de komende dagen!

Diverse opties
Er zijn genoeg activiteiten die je in de omgeving van Boquete kunt doen. Naast de talloze opties aan outdoor-sporten, kun je ook gaan voor een wandeling door de omgeving, paardrijden of een excursie naar een koffieplantage maken. De plaats heeft een keur aan mogelijkheden en elke reiziger wel iets passends te bieden.

Panama

Te voet onderweg
Wij hebben gekozen voor een dag wandelen en een rit te paard door de koffievelden in de heuvels. De wandeling spreekt voor zich en is vanwege de diversiteit aan uitzichten waarschijnlijk de beste activiteit om van de omgeving te genieten. In de omgeving zijn diverse gemarkeerde routes te lopen. Loop overigens ook door de plaats zelf en ontdek de leuke plekjes van Boquete.

Paarden en koffiebonen
Het paardrijden is tot op zekere hoogte ook een echte aanrader. Paardrijden in Boquete is zeker de moeite waard en de omgeving en koffieplantages bekijken vanuit een geheel ander perspectief is zeer bijzonder. Toch onderschat je het paardrijden snel, wat in ons geval pijnlijke stijve ledematen veroorzaakte. Tjah…, die heuvels zijn best steil..

Boquete

Ook al ga je niet raften, mountainbiken of een rots beklimmen, Boquete is ook voor de minder actieve bezoekers een echte aanrader. De omgeving is overweldigend en de plaats heeft een aantal fijne restaurantjes, wat het ook zeer geschikt maakt voor minder noeste reizigers.

Meer foto’s uit ons analoge archief

bord

Town

Panama