Skyline

6 hoogtepunten van afwisselend Panama City

Panama City, de Panamese hoofdstad met een skyline waar veel metropolen op aarde jaloers op zouden zijn, en een ligging die elke reiziger zou moeten aanspreken. Toch is deze verrassende stad niet op ieders radar en weten veel globetrotters zelfs geen reden te bedenken om zich onder te dompelen in de diversiteit van deze veelzijdige stad.

Highlights van Panama City

Zoals in veel gevallen starten de meeste reizigers ook in dit Midden-Amerikaanse land in de hoofdstad. Vaak worden grote steden vanwege diverse redenen gemeden. Meteen na aankomst verder reizen zou in dit geval echt zonde zijn. Geef de verrassend gezellige stad waar op elke straathoek de meest vrolijke muziek uit de luidsprekers galmt een kans. Deze verrassend leuke en afwisselende hoofdstad van Panama heeft heel wat hoogtepunten en zal elke reiziger met gemak bekoren. We zetten een paar hoogtepunten van Panama City voor je op een rijtje:

Stadscentrum

Het stadscentrum van Panama City lijkt te bestaan uit verschillende delen. Loop langs de oever van de Baai van Panama de Avenida Balboa af en maak op deze manier kennis met deze fijne stad. Breng een bezoek aan één van de grote shopping malls, of observeer het alledaagse leven in het mooie groene park. Maak prachtige foto’s van de indrukwekkende wolkenkrabbers, of neem een drankje op het terrasje van één van de vele gezellige barretjes.

Skyline

Casco Viejo

De oudste buurt van de stad wordt in de meeste reisgidsen als het meest fotogenieke geroemd. De oude koloniale huizen zijn veelal in een fantastische staat en de straten zijn enorm fotogeniek. De sfeer is gelaten en je waant je zo af en aan in een andere tijd. Na zonsondergang zou dit deel minder geschikt zijn voor toeristen, maar overdag kun je gerust van de oude glorie genieten.

Panama City

Amador Causeway

De geasfalteerde strip die ver de zee in gaat, dat is de Amador Causeway van Panama City. De causeway wordt door de inwoners van de stad als recreatief centrum gezien. Populair onder wandelaars en joggers, maar ook fietsers en motorrijders weten de weg naar het eindpunt te vinden. Aan het einde van de bijna twee kilometer lange causeway vind je enkele restaurants en souvenirshops, maar is het uitzicht op de skyline van de stad de echte attractie.

Travel

Miraflores Locks

Een bezoek aan Panama is niet compleet zonder een bezoek aan het beroemde kanaal. Vanuit Panama City is het eenvoudig om een bezoek aan de sluizen Miraflores Locks te brengen. Bij de sluizen krijg je een goede indruk van de enorme afmetingen van dit mega-project en kun je de schepen die passeren vanaf de zijkant observeren. Breng zeker ook een bezoek aan het bijbehorende museum en leer onder welke erbarmelijke omstadigheden het immense kanaal is ontstaan.

locks

Barro Colorado

Bereikbaar via het water vanuit de haven bij Miraflores Locks. Barro Colorado was vroeger een bergtop, maar door het ontstaan van het Gatúnmeer werd het een eiland. Het prachtige eiland is het domein van de antropologen van het Smithsonian Institute. De organisatie biedt enkele dagen per week een handvol bezoekers toegang tot Barro Colorado, die door één van de antropologen worden rondgeleid op dit adembenemende eiland. De prijs is niet mals, maar is het absoluut waard!

Panama

Panama Viejo

De oorsprong van Panama City ligt in het midden van de zestiende eeuw. In 1671 werd het de inwoners van de stad pijnlijk duidelijk dat de ligging strategisch niet de beste was. Onder leiding van de beruchte piraat Henry Morgan werd Panamá la Vieja overvallen en voor een groot deel door brand verwoest. Enkele kilometers vanuit het centrum zijn de prachtige oude ruïnes van de stad in de meest fotogenieke tropische setting te bezichtigen.

Ruine

Natuurlijk heeft een stad als Panama City nog veel meer te bieden. Bezoek de stad deels te voet en laat je gewoon verrassen. Heb je niet zoveel tijd, dan raden we een georganiseerde stadstour aan. Een groot deel van bovengenoemde ‘must sees’ zijn in de meeste tours opgenomen.