Tirol

5x persoonlijk favoriete buitensport op reis

Net als veel andere reizigers combineren wij het reizen vaak met excursies en activiteiten in de categorie buitensport. Natuurlijk is niet elke vorm van buitensport iedereen zijn ding, maar er is altijd een passende vorm in het ruime aanbod van buitensportactiviteiten te vinden.

Buitensport op reis

Of je nu een thrillseeker bent of graag één wil zijn met de natuurlijke omgeving, iedereen heeft een persoonlijke favoriet. Na de vele jaren reizen en het beoefenen van diverse outdoor-varianten zijn er een paar die onze absolute voorkeur hebben. Welke 5 buitensportactiviteiten onze persoonlijke favorieten zijn, zetten we even op een rijtje:

rafting

Hiken

Deze vorm van buitensport wordt door de meeste actieve reizigers regelmatig beoefend. Heerlijk wandelen in de vrije natuur is voor veel buitensportliefhebbers dé manier om te ontspannen. Of je er op eigen houtje op uit trekt, of met een gids een georganiseerde tour doet, het één worden met de omgeving is het mooiste wat er is. Het summum van hiken is natuurlijk een meerdaagse tocht met tent en proviand in je backpack.

buitensport

Canyoning

De laatste jaren is canyoning behoorlijk populair geworden. Het via de waterstroom een weg door een kloof banen is niet voor iedereen weggelegd. Abseilen langs en door watervallen, springen in lager gelegen poelen en delen met de stroom meezwemmen. Water- en hoogtevrees zijn bij deze buitensport geen gewenste eigenschappen van de beoefenaars. Start met een lage klasse en raak net zo verslingerd aan deze geweldige sport als wij.

Raften

Raften wordt in veel landen aangeboden en is populair bij veel toeristen. Er zijn reizigers die er speciaal voor naar uithoeken van de wereld reizen, om er de meest spectaculaire rivieren te bedwingen, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Raften heeft een relatief lage drempel en wordt vaak in de voor iedereen geschikte instapklasse aangeboden. Raften geeft een geweldig gevoel en geeft een overweldigend verslavende kick.

Klettersteigen

Als rotsklimmen niet helemaal je ding is en je tijdens de weg naar boven ook van je omgeving wil genieten, dan is klettersteigen wellicht een goede optie. Ga onder begeleiding van een gids langs de geplande route naar de top van de berg en geniet tussen de inspanningen door van de prachtige omgeving. Klettersteigen is laagdrempelig en is de ideale manier om met de klimsport kennis te maken en buitengewoon goed voor je conditie.

Abseilen

Deze vorm van buitensport is vaak verweven met canyoning en klimmen, maar kun je ook als losse discipline beoefenen. Abseilen kun je al vanaf plateaus en rotswanden in de Belgische Ardennen en de Duitse Eifel, maar voor het echte werk zijn onder meer de Alpen en Dolomieten meer geschikt. Kennismaken met deze outdoor-sport kun je tegenwoordig in kunstmatige klimparken en er speciaal voor omgebouwde fabrieksterreinen.

Outdoor

Natuurlijk zijn er nog meer vormen van buitensport. Ondanks de laagdrempeligheid van de 5 genoemde disciplines, beoefen deze geweldige sporten altijd onder begeleiding van een gecertificeerde gids. Het kost wat meer, maar het vermindert de risico’s en je zal er meer plezier aan beleven!

Kijk hier voor meer outdoor inspiratie!