Video: Canyoning in de sneeuw

Laatst schreef ik hier nog over mijn jaarlijks outdoor-uitje in Oostenrijk, waar we in nogal ongewone omstandigheden aan Canyoning hebben gedaan. We hadden dit jaar voor een extreme 8 tot 9 uur durende variant gekozen, maar we moesten vanwege het slechte weer in de Alpen ons programma een beetje aanpassen. We verruilden de extreme canyon voor een mildere variant.

Gein in de besneeuwde canyon

Canyoning is ons niets onbekends, maar in al die jaren hadden we deze weersomstandigheden nog nooit meegemaakt. Bij de brug van de Alpenrosenklamm daalden we af in de canyon en lieten we ons door het 3 graden Celcius koude water naar het Ötztal voeren. De Alpenrosenklamm is normaal een canyon voor beginners, maar bleek in deze omstandigheden de perfecte canyon voor een sportief avontuur te zijn.

Ditmaal een video-impressie van de besneeuwde canyon. Door het koude water was de behuizing van de camera vaak beslagen, maar de video geeft een goede indruk van de bijzondere ervaring.

Zoals met de meeste buitensporten het geval is, kun je ook Canyoning het best bij een professioneel bedrijf boeken. Ik heb goede ervaringen met Outdoorspecialist Wasser-C-Raft in Ambach, vooraan in het Oostenrijkse Ötztal. Prijzen voor canyoning begint bij 78,- Euro per persoon, inclusief uitrusting en begeleiding.