Tirol

Klettersteig Lehner Wasserfall + video

Onder veel reizigers bevinden zich ook een behoorlijk aantal liefhebbers van outdoor-sporten. Klettersteigen is één van die outdoor-sporten die een redelijk laagdrempelig gehalte heeft. Er zijn klettersteigs in diverse categorieën, waardoor er voor iedereen een passende klim is te vinden. Bijvoorbeeld de klim bij de Lehner Wasserfall.

Klettersteigen voor beginners

Tijdens het afgelopen Pinksterweekend bezochten we het Oostenrijkse Ötztal, om enkele dagen aan buitensport te doen. De afgelopen 18 jaar zijn we bijna jaarlijks met Pinksteren naar dit deel van Tirol afgereisd. Het is niet te ver voor een lang weekend, het gebied is prachtig en je hebt er tal van outdoor-sport-opties. Bovendien is dit deel van Europa nog goed betaalbaar, wat met een flink volgestopt programma een financiële meevaller kan zijn. Outdoor-sporten zijn vanwege de dure uitrustingen nogal eens prijzig.

Tirol

Lehner Wasserfall

Omdat dit jaar een nieuwe deelnemer in onze groep was meegekomen, hebben we ter introductie een klettersteig in de instapklasse ingepland. De klettersteig is technisch niet te moeilijk en door de geringe lengte ook niet fysiek te zwaar. Alleen de eerste 40 meter gaan recht naar boven, maar door de voldoende aangebrachte ijzers redelijk makkelijk te overbruggen. Bovendien is de resterende, hoofdzakelijk licht naar achteren leunende wand ideaal voor starters. Vooral voor diegenen die niet zeker zijn vanwege de niet te onderschatten hoogte.

Klettersteig

Voordeel van de klettersteig is de prachtige locatie en het adembenemende uitzicht vanaf het hogere deel. De route bij de Lehner Wasserfall bleek een schot in de roos. De gehele groep kwam probleemloos boven, en was onze nieuweling letterlijk en figuurlijk in de wolken door het behalen van de top. Na de 220 meter hoge klim is er voor de liefhebbers als toetje de touwbrug over de rand van de waterval.

Touwbrug

Wil je graag in Oostenrijk kennismaken met deze geweldige outdoor-sport? Ga dan naar de website van outdoor-specialist Wasser-C-Raft in het Ötztal. Je krijgt er een goede persoonlijke begeleiding, veiligheid staat altijd voorop en bovendien voor een zeer vriendelijke prijs. Wij gaan natuurlijk niet voor niets al 18 jaar naar hetzelfde adres 😉

Check ook onze video van de klettersteig bij Lehn!