Canyoning, maar dan anders..

Tijdens het afgelopen pinksterweekend was ik met een aantal vrienden in Oostenrijk voor ons jaarlijks outdoor-uitje. Net als voorgaande jaren hadden we voor twee dagen een programma samengesteld en viel dit jaar de keus op canyoning en klettersteigen. Vanwege het slechte weer in de Alpen moesten we ons programma een beetje aanpassen en moesten we onze geplande “extreme” canyon verruilen voor een mildere variant.

Canyoning in de sneeuw

Dit jaar was de situatie een beetje anders dan normaal, want dit jaar hadden we voor het eerst sneeuw. Canyoning is ons niets onbekends, maar in al die jaren hadden we deze weersomstandigheden nog nooit meegemaakt. Meer water in de canyon door regenval hadden we al eens, maar hoe canyoning met sneeuw zou zijn..?! Geen idee. Tijdens de rit naar boven werd het pak sneeuw naast de weg steeds dikker en werd onze vrees voor het ijskoude water steeds groter. Na een zipline-route daalden we af in de canyon en lieten we ons door het 3 graden Celcius koude water naar het Ötztal voeren.

Tijdens het canyoningen viel het met de kou alleszins mee en hielden de neopreenpakken ons goed op temperatuur. De Alpenrosenklamm bleek in deze omstandigheden de perfecte canyon voor een sportief avontuur te zijn. Check de foto’s en ga met ons mee in de besneeuwde canyon!

Canyoning sneeuw weg

canyoning einstieg

Alpenrosenklamm

Door de koude Alpenrosenklamm

canyoning abseilen

We hebben duidelijk plezier in het abseilen

Alpenrosenklamm canyoning

Alpenrosenklamm abseilen

De Alpenrosenklamm heeft prachtige abseilpunten

Zoals met de meeste buitensporten het geval is, kun je ook Canyoning het best bij een professioneel bedrijf boeken. Ik heb goede ervaringen met Outdoorspecialist Wasser-C-Raft in Ambach, vooraan in het Oostenrijkse Ötztal. Prijzen voor canyoning begint bij 78,- Euro per persoon, inclusief uitrusting en begeleiding.