Tag: reis deceptie top 3

Reizen is voor mij het ontdekken van nieuwe culturen, het aangaan van uitdagingen en het genieten van de reis van A tot Z. Veel reisbloggers lijken vaak op alleen maar leuke plekken te komen en de complete reis de tijd van hun leven te hebben. Is dat wel zo? Is alles tijdens het reizen pais en vree? Soms hebben we enorm hoge verwachtingen van een land of verblijfplaats, maar kan het in werkelijk toch best tegenvallen of een regelrechte afknapper zijn. Omdat de mindere dingen tijdens het reizen vaak weinig of niet aan bod komen op reisblogs daag ik je uit om jouw reis deceptie top 3 met ons te delen.

Mijn reis deceptie top 3

Deceptie 1: het land

Echte tegenvallers qua land kan ik niet meteen noemen, maar tijdens ons bezoek aan Thailand konden wij niet echt warmlopen voor het land. Optisch werkelijk prachtig. Een land met een bijzondere cultuur, prachtige oude tempels en een overweldigend natuurschoon. Thailand is natuurlijk ook bekend van de eeuwige glimlach, maar daar zat het ‘m nu net in. Alles was geregeld voor de toerist en voor elk uitstapje, waarvoor ik alleen informeerde en het zelf wilde doen, probeerde men wel een toertje aan je te slijten. Vaak ging de prijs vele malen over de kop en toch werd het als “super cheap” aangeboden. Elke keer weer met die verrekte eeuwige glimlach. Als ik ergens een hekel aan heb, dan zijn het mensen die niet oprecht zijn. Laat dat nou net de oorzaak zijn van de wrange nasmaak die we aan ons bezoek aan dit verder prachtige land hebben overgehouden..

deceptie kaart

Prachtig land, maar stelde me behoorlijk op de proef..

Deceptie 2: de overnachting

Het leek te mooi voor woorden. Een boutique hotel uitstraling, maar voor een guesthouse prijskaartje. Number Eight guesthouse in Kuala Lumpur leek perfect. Het oogde verdomd kek op de website, was vriendelijk geprijsd en lag ook nog op 2 minuten lopen van de Bukit Bintang en de Jalan Alor. Na onze eerste nacht kregen we de mededeling dat onze kamer vrij was en we naar de door ons geboekte kamer konden verhuizen.. Say what..?! De kamer bleek een omgebouwde bezemkast met uitzicht op de “fleurige” betonnen zijgevel van het gebouw achter de guesthouse. Twee nachten in een kamer die op een gang lijkt, die als enig “pluspunt” een automatisch nachtlampje had, wat door het raampje naar de gang scheen als iemand over de gang liep.. Number Eight, hartelijk bedankt voor de volksverlakkerij op jullie site!

deceptie number eight

Mooie site, maar vreemde kamers..

Deceptie 3: het eten

Ik ben een makkelijke eter, maar er zijn dingen waar ik mijn neus voor ophaal. Tijdens mijn roadtrip door Europa, waren de culinaire hoogtepunten in Frankrijk toch echt het blik ravioli uit de supermarkt, de frieten aan het strand en het zelf georganiseerde barbecueën naast ons busje. Die frieten waren overigens het best zonder alles te bestellen, want de Franse bijgerechten waren nogal een aanslag op mijn smaakpapillen. De vermaarde keuken van Frankrijk heb ik enkele malen mogen testen en ben er niet achter mogen komen wat er zo speciaal aan is. Al oogde het servies vaak wel mooi. Tja… Mocht je ooit in Frankrijk zijn en lekker willen eten, ga dan naar een buitenlands restaurant!

deceptie eten

Typische blik als mijn eten niet naar wens is..

Natuurlijk zijn mijn bewoordingen van bovenstaande decepties in deze tag met een behoorlijke korrel zout te nemen, maar zit er wel degelijk een kern van waarheid in. Omdat ik niet kan geloven dat ik de enige ben die wel eens vol tegen de muur is gelopen tijdens het reizen, daag ik de volgende bloggers uit om deze tag over te nemen; Karlijn van Karlijn Travels, Saimi van Let’s travel and see, Simone van Paper Travels, Edith van Travel Create Repeat, Jenny van Ik Reis en Lia van A world of food. Geef de tag door aan de reisblogger wiens decepties jij wel eens zou willen weten en plaats een link naar dit artikel in jouw top 3.