Ongemakken op reis # 1 – Ziek tijdens het reizen

Elke reiziger kent het wel, de diverse ongemakken die gepaard gaan met reizen. Urenlange ongemakkelijke zithoudingen tijdens een busreisje over onverharde wegen en een chauffeur die nog op moet gaan voor zijn rijexamen. Ongecontroleerde decharge’s van je lichaamsinhoud, die op de meest ongewenste momenten willen plaatsvinden. Dat zijn ongemakken op reis die achteraf vaak o zo lollig besproken worden tijdens een biertje met medereizigers op een exotisch terrasje.

Ziek tijdens het reizen

De ellendige busrit

Je zit in een bus en je begint langzaam misselijk te worden. De warmte in de niet gekoelde bus maakt het, in combinatie met de “geweldige” rijstijl van de chauffeur en de regelmatig passerende lichaamsgeuren van enkele onfrisse medereizigers er niet echt beter op. Je zoekt naar elk vleugje frisse wind en begint je te concentreren op het niet overgeven. Door de erbarmelijke staat van de weg zijn rem- en uitwijkacties meer regel dan uitzondering en lijken je ingewanden constant met elkaar van plek te ruilen. Met een beetje mazzel zit je tijdens de helse rit aan een raampje en kun je wat van je afturen. Met een beetje meer mazzel kan dat raampje zelfs open en kun je tijdens de rit tijdens het moment suprême naar buiten in de berm vomeren. Mocht het voorkomen? Let wel op dat je goed mikt en geen organische sierstrips op het busje aanbrengt..

Reisziek vervoer

Ziek worden in een volgepropte bus..

Een dubieus maaltje

Op reis kan een net verorberd maaltje, hoe smakelijk het ook mag ogen, vreemde capriolen met de gastheer uithalen. Je ligt in bed en je maag begint zoveel herrie te maken dat het lijkt alsof het tot aan de receptie van de guesthouse te horen is. Met een beetje geluk blijft het bij een beetje broekhoest en borrelende geluiden. Wil buiten gasvorming ook de inhoud naar buiten, omdat de tegenstribbelende inhoud onder het motto “going south” onderweg is? Zorg dan dat je scheetsgewijs op het porselein komt, want deze ongewenste “gast” kan je de meest gênante situaties opleveren en sporen in het textiel achterlaten..

Reiszier drank

Een biertje of twee teveel..

Met een kater hiken

Lekker doorzakken met medereizigers zal de meeste globetrotters niet vreemd zijn. Ongeacht de geplande dagtrip voor de volgende morgen blijf je nog effe zitten en sla je een volgende versnapering niet af. ’s Morgens kruip je je bed uit en lijkt het na een frisse douche wel mee te vallen. Het ontbijtje, als dat er al is, blijkt niet geheel vrijwillig naar binnen te willen. Geheel ontkennend dat je een houten hoofd hebt zweet je alle alcohol al uit, voordat je ook maar één stap hebt gezet. De rest van die dag sleur je je achter de rest aan, is elke passerende geur er één te veel en zou je maar al te graag een zwembad leeg drinken om die vervelende dehydratatie tegen te gaan.

blijft een feit dat deze verhalen achteraf tot verbroedering zorgen onder reizigers, want bij en biertje zijn deze onsmakelijke ervaringen als snel de meest kostelijke verhalen om te delen. Herkenbaar voor jou? Heb jij tijdens het reizen al eens zo’n gênant moment beleefd? Deel het gerust in een reactie onder dit bericht. Maar ben gerust, het blijft onder ons..