Dagtour decepties #02 – City trip Bangkok

Na vele jaren reizen hebben de meeste reizigers wel een paar verhalen over teleurstellingen op reis. Je kent het wel, de desillusie van een geboekte privé stadstour die uiteindelijk gezamenlijk met een complete groep wordt gedaan, of de ontgoocheling van een authentiek koppensnellers dorpje bezoeken, wat achteraf een speciaal ervoor gebouwde set blijkt te zijn en de zogenaamde bruten in hun gewone mensen kloffie naar huis gaan. Dergelijke dagtour decepties zal elke reiziger wel eens hebben gehad tijdens een citytrip.

City trip Bangkok

Na bijna 20 jaar zelfstandig te hebben gereisd, lukt het een vlotte Thaise babbelaar toch om me in zijn val te laten lopen. In de lobby van ons hotel zit een reisbureautje, waar wij ons het aanbod bekijken en met een vriendelijk “maybe later” weer verder lopen. Als even later één van de medewerkers ons aanspreekt en een dagtour door Bangkok aanbied voor een vriendelijke prijs, blijven wat langer hangen. Zijn aanbod klinkt goed en hij verdient naar eigen zeggen alleen aan de taxirit welke ons naar de bezienswaardigheden brengt. Een vlugge optelsom zegt ons dat het een leuk prijsje is, maar na de lange vlucht en het grote tijdsverschil zijn we wellicht iets te weinig kritisch op datgene dat onze nieuwe “vriend” ons om de oren slaat.

Racende grapjas

Zelden heeft men ons zo door een stad gejaagd en hebben we zo weinig tijd bij de bezienswaardigheden gehad. Mocht je een keer snel naar het vliegveld willen vanuit het centrum van Bangkok, dan kan ik deze Thaise versie van Michael Schumacher van harte aanbevelen.. Als kers op de Thaise taart brengt hij ons ook nog naar een juwelierszaak, waar we opeens alle tijd van de wereld blijken te hebben. Ja ja.. Achteraf leren we de prijs voor een taxi en de toegangsprijzen van de plekken die we tijdens de tour hebben bezocht. Meneer blijkt onze overige dagen in geen velden of wegen meer te bekennen, zodat verhaal halen bij deze grapjas niet mogelijk is. We zijn warempel bij de denkbeeldige poten genomen worden en zijn een “goed verhaal” rijker.

Gelukkig hebben we de foto’s nog, om te kunnen zien waar we zijn geweest..

Klong

boat

Royal

Bangkok

Ben je net als wij ook in een typische toeristenval gelopen? Heb je ook een dergelijke dagtour decepties op je lijstje staan en wil je deze met ons delen? Stuur dan jouw reis of dagtour deceptie naar ons op via het contactformulier op deze site.


© Traveljunks 2022 | Alle rechten voorbehouden