Lavendel

Dagtour decepties #01 – Winery tour Australië

Elke ervaren reiziger heeft wel een paar verhalen over teleurstellingen of miskleunen tijdens een trip. Je kent het wel, de desillusie van een geboekte privé dagtour die uiteindelijk in een groepstour blijkt te zijn, of de anticlimax van een authentiek indianen dorpje bezoeken, wat achteraf een speciaal ervoor gebouwde set blijkt te zijn en de zogenaamde bewoners na hun opgevoerd kunststukje met de auto naar huis rijden. Dergelijke ontgoochelingen en dagtour decepties zal elke reiziger wel eens hebben gehad tijdens een uitje. Mijn eerste in deze reeks is een winery tour in de Australische Barossa Valley.

Dagtour decepties: Winery tour Australië

In het Australische Adelaide boeken we een populaire winery tour, om 5 wijnboerderijen en hun mooie omgeving te bezoeken. Al kort na het instappen in het busje heb ik spijt van deze tour. Zit ik met een paar dronkelappen aan de bar, of zijn de twee hyperactieve begeleiders gewoon lichtelijk van de pot gerukt? Al zingend en grappend halen deze guiten één voor één de deelnemers van de tour op en doen enorm veel moeite om de stemming er goed in te krijgen.

Vriendelijke blik

Zodra alle deelnemers zijn opgehaald gaat het stel lolbroeken overleggen met welk infantiel spelletje we ons zelf voor paal kunnen zetten. Of we allemaal een kaart uit een stapel willen trekken en een onnozel uitbeeld-spel willen doen om ons voor te stellen aan mekaar. Blijkbaar hebben ze mijn “vriendelijke” blik begrepen en laten ze me verder met rust. Nou, 5 minuten wel te verstaan. Hun hardnekkige pogingen om hun persoonlijke “ik doe deze verdomde tour elke dag en heb een beetje afwisseling nodig” sleur een beetje te doorbreken slaat niet aan, want de ene helft zit met een fikse kater in de bus en de andere helft geeft geen sjoechem op hun aansporingen.

Schoolreisje

Gelukkig stoten deze ezels zich hooguit 6 maal aan dezelfde steen en zijn ze de rest van de dag datgene wat ze moeten zijn.. Heb zelden zo snel op het punt gestaan om uit een bus te stappen. Ik dacht dat ik de mooie Barossa Valley inclusief enkele wijnboerderijen ging bezoeken, maar het bleek toch bijna een lagere schoolreisje te zijn. Trouwens.., de rest van de tour was wel leuk, ook al ben ik geen echte wijndrinker.

Gelukkig hebben we de foto’s van ons ‘schoolreisje’ nog…

Barossa

Dam

Dagtour decepties

Down Under

wijn

Lavendel

Ben je net als ons ook in een typische toeristenval gelopen? Heb je ook een dergelijke deceptie op je lijstje staan en wil je deze met ons delen? Stuur dan jouw reis of dagtour deceptie naar ons op via het contactformulier op deze site.