Bucket List allergie

Je kent het wel, dromen over reizen die je nog graag zou willen maken, of persoonlijke uitdagingen die je nog graag willen volbrengen. Tegenwoordig schrijft men deze voornemens en wensen op, plaatst men het op zijn of haar persoonlijke blog en noemt men dit geëmmer bijdetijds “mijn bucket list”.

Als ik ’s morgens mijn computer opstart en mijn favoriete reisnieuws en blog verzamel sites open, dan moet ik telkens weer constateren dat er toch behoorlijk wat geëmmerd wordt over die bucket lists. Nu ben ik persoonlijk niet zo bezig met lijstjes neerpennen, over zaken die ik nog wil doen, voordat ik de pijp aan Maarten geef. Laat staan dat ik die van andere personen wil lezen..

Emmer lijstjes worden je te pas en te onpas om de oren geslagen, want bij elk tweede reisblog die je bekijkt komt er wel zo’n “must do” of “want to” opsomming voor. Nu vind ik het plaatsen van een bucket list nog niet eens zo erg, maar de originaliteit ervan is vaak ver te zoeken. Die ene bungee jump is inmiddels zo afgezaagd dat je die er m.i. beter niet meer tussen kunt plaatsen. Dat doet iedereen al.. Toch? Het riekt wel heel erg naar het overschrijven van alle andere lijsten die ik al gezien heb en lijkt het alsof koning Copy Paste aan het regeren is.

Het kan natuurlijk nog erger. Toen ik zoekvriend goegel raadpleegde kreeg ik een na het ingeven van de zoekterm “bucket list” een keur aan variaties hierop, waaronder sites met voorbeelden en tips over hoe een bucket list te maken. Het moet niet gekker worden..

Ik heb ook reis gerelateerde wensen die ik nog graag in vervulling zie gaan, maar die weet ik ook wel zonder een emmer lijst. Ik bespeur bij mezelf een lichte vorm van bucket list allergie, al weet ik dat er soms toch dat ene goede idee tussen staat, wat mezelf even was ontschoten.

Bijna elke zichzelf respecterende bloggende backpacker heeft wel een bucket list op zijn site staan, maar de minste zijn bijster origineel. Heb jij een bucket list die wel boven de massa uitsteekt? Laat het gerust weten in en reactie!