kamperen in noorwegen

Tips voor kamperen in Noorwegen

Kamperen tussen de bergen, fjorden en uitgestrekte landschappen? Daarvoor moét je naar Noorwegen. Kamperen in Noorwegen is de perfecte manier om optimaal van dit prachtige Scandinavische land te genieten.

Kamperen in Noorwegen voor beginners

Heb je al zin om in om te kamperen in Noorwegen? Om je kampeeravontuur Noorwegen volledig te laten slagen geven wij je een aantal handige tips.

Tent

’s Ochtends wakker worden midden in de natuur in ‘the middle of nowhere’ uitkijkend over een groot meer, met op de achtergrond het zonnetje dat tussen de bergen tevoorschijn komt. Om van dit ultieme moment te kunnen genieten heb je een goede, sterke tent nodig. Het weer in Noorwegen kan heel wisselvallig zijn. Houd er rekening mee dat je tent naast winddicht ook waterdicht is.

kamperen in noorwegen

Wandelroute

Hoewel het heerlijk is om ergens heen te lopen zonder doel, om zo op de mooiste, onontdekte plekken te komen, is dat in de bergen niet altijd een goed idee. We raden je aan om van te voren je route enigszins vast te leggen. Zoek op internet naar de plekken in de buurt die je graag wilt zien. Er zijn veel wandelroutes te vinden die je zou kunnen combineren, maar vaak zijn ze lang genoeg om een hele dag op pad te zijn. Ook leuk: ga op pad met een gids. Een gids heeft vaak de mooiste verhalen over het gebied en brengt je op plekken waar je zelf niet zo snel zou komen.

Wandeluitrusting

Een perfecte hike valt of staat met de juiste wandeluitrusting. Het wordt nog vaak onderschat, maar zorg er in ieder geval voor dat je goede wandel- of bergschoenen hebt. Zo voorkom je dat je je hike vroegtijdig moet afkappen door blaren en pijnlijke voeten. Uiteraard is comfortabele kleding ook geen overbodige luxe en voor het meenemen van je spullen is het raadzaam om een goede rugtas mee te nemen. Er zijn speciale, lichte rugzakken op de markt waar je amper last van zult hebben tijdens je wandeltocht. Naast de outfit is het ook handig om een routekaart of apparaat met GPS mee te nemen. Ook voldoende water en zonnebrandcrème zijn een absolute must.

eilanden

Reisverzekering

Ga goed voorbereid op reis en zorg dat je van te voren je uitrusting en reisverzekering hebt gecheckt. Je loopt altijd de kans dat er iets gebeurt en om de schade zo veel mogelijk te beperken is het verstandig om te zorgen voor een deugdelijke uitrusting en een reisverzekering af te sluiten die past bij de reizen die je gaat maken. Check dus vooraf alles goed, om mogelijke risico’s tijdens je outdoor- of kampeeravontuur uit te sluiten.

Kijk hier voor de beste hotel aanbiedingen in Noorwegen!