Panorama Lysefjord

Fotoalbum: Noorwegen roadtrip 2022

De Noorse landschappen zijn over de hele wereld fameus en trekken jaarlijks talloze bezoekers. Vooral een Noorwegen roadtrip behoort tot de populaire manieren om dit land goed te ontdekken. Noorwegen is het land van de indrukwekkende fjorden en gigantische watervallen. Noorwegen is het land van de beruchte Vikingen en de mythische trollen. Toch heeft deze populaire bestemming meer te bieden dan deze clichés alleen.

Noorwegen roadtrip, landschappen en plaatsjes in beeld

Op reis door deze Scandinavische bestemming zal je van het ene hoogtepunt naar het andere rijden. Noorwegen heeft haar bezoekers namelijk een enorm scala aan highlights te bieden. Vooral de natuurlijke landschappen en fotogenieke plaatsjes zijn grote trekpleisters. Denk bij Noorse landschappen en plaatsjes aan het fotogenieke Bergen of het mooie Lapland in het noorden. Noorwegen’s spectaculaire natuur en de vele leuke plaatsjes, alles wat een reiziger zich kan wensen. Noorwegen is ideaal voor een roadtrip. Alle hoogtepunten zijn eenvoudig tijdens het roadtrippen te ontdekken, op je eigen tempo. Dat is wat dit Scandinavische land tot één van onze favoriete bestemmingen binnen Europa maakt.

De laatste jaren is Noorwegen onder veel reizigers zeer populair geworden. Dit kon met al het moois dat het land te bieden heeft natuurlijk niet uitblijven. Deze Scandinavische bestemming staat bol van de indrukwekkende natuurgebieden en heeft cultuurliefhebbers veel te bieden. Maar, ook het gemak waarmee je het prachtige land op eigen houtje kunt ontdekken is een reden waarom het zo populair is geworden. Trek erop uit in één van de vele nationale parken en geniet van de prachtige wandelroutes. Maak eens een roadtrip en laat je over de meanderende wegen langs de indrukwekkende fjorden meevoeren. Wissel het af met één van de mooie Noorse steden of plaatsjes en maak er een fijne afwisselende reis van.

Tijdens onze roadtrip door Noorwegen hebben wij genoten van al het moois dat we onderweg zagen. Denk o.a. aan natuurlijke highlights als Lysefjord, Preikestolen, Geiranger en Trollstigen, maar ook aan plaatsen als Stryn, Åndalsnes en natuurlijk het beroemde Bergen. Geniet mee met een greep uit onze foto’s met prachtige Noorse landschappen en plaatsjes.