Relaxen in San Juan del Sur

Nicaragua is één van de parels van Midden-Amerika. Buiten de prachtige koloniale steden, rokende vulkanen en weelderige jungle heeft Nicaragua ook diverse laid back surf- en strandplaatsen. Wij bezochten surf hot spot San Juan del Sur aan de Pacifische kust, een typische surfplaats met prachtige stranden en gezellige barretjes.

Laid back San Juan del Sur

San Juan del Sur is wellicht de bekendste surf- en strandbestemming van Nicaragua en wordt door veel surfers en reizigers bezocht. San Juan del Sur is de ideale plek om te relaxen en wat van het strand en de barretjes te genieten. De plaats heeft een fijne laid back sfeer en bijna alles lijkt een versnelling lager te gaan als in de rest van het land. San Juan del Sur is maar een klein plaatsje en loop je in no time door. Ook de directe omgeving heb je na een dag wel zo’n beetje gezien, maar je bezoekt San Juan del Sur ook niet om te ver van het strand weg te gaan.

[column size=one_half position=first ]San Juan del Sur Palapas[/column]

[column size=one_half position=last ]San Juan del Sur Beach[/column]

Typische hippies

Aan het strand en in de plaats vind je tal van barretjes, restaurants en andere toeristische shopjes. De typische hippies die je in plaatsjes als deze verwacht zijn natuurlijk ook aanwezig. Al dan niet met hond en het bijbehorende stalletje waar ze zelfgemaakte spulletjes aanbieden. Guesthouses en hostels zijn in de plaats voldoende vertegenwoordigd, maar liefhebbers van een beetje meer luxe komen rondom San Juan del Sur ook makkelijk aan hun trekken. Voor iedereen is er wel iets naar wens te vinden.

[column size=one_half position=first ]San Juan del Sur Bus[/column]

[column size=one_half position=last ]surf hot spot San Juan del Sur[/column]

Gemaakt om te genieten

Zodra de avond valt zoeken de meeste bezoekers één van de diverse barretjes of restaurants op en lijkt het vooral aan het strand elke avond een beetje feest te zijn. Heerlijk verse vis van de barbecue met een fris biertje om het weg te spoelen smaakt tijdens de ondergaande zon voortreffelijk. Surf hot spot San Juan del Sur lijkt er voor te zijn gemaakt om te genieten en vooral niet teveel energie te verspillen. Het was dus ook niet onze intentie om er tijdens ons verblijf echt ondernemend te zijn en daar blijkt de plaats ook niet helemaal voor te zijn bedoeld. Wij hebben ons drie dagen gewillig in het lome tempo laten meesleuren en lekker genoten van al het aangename wat San Juan del Sur te bieden heeft.

Proost!

[column size=one_half position=first ]San Huan del Sur Beer[/column]

[column size=one_half position=last ]San Juan del Sur Cocktail[/column]

Hoe kom je in surf hot spot San Juan del Sur?

San Juan del Sur ligt op zo’n kleine twee uur rijden ten zuiden van de stad Granada en is makkelijk met openbaar vervoer bereikbaar. Kom je van Isla de Ometepe, dan is het een klein half uur vanaf de pier in La Virgen.

Check ook de beste hotels en guesthouses van San Juan del Sur!


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden