León in beeld

Met onze fotoserie “in beeld” tonen we foto’s van 5 plekken die iemand als eerste te binnen schieten als een plaatsnaam of land wordt genoemd. Ditmaal 5 foto’s van plekken die het eerst in me opkomen als ik aan het Nicaraguaanse León denk. León in beeld geeft vooral het grote contrast van alle facetten van deze intrigerende stad weer.

De diversiteit van León in beeld

Tijdens onze reis door het prachtige Nicaragua bezochten we de stad León voor enkele dagen. León is minder gelikt dan haar oude aartsrivaal Granada, maar dat is juist de charme van deze stad. De wat ruw aandoende stad leeft en in het centrum heerst een enorme bedrijvigheid. Het oude centrum staat niet zonder reden deels op de werelderfgoedlijst van Unesco, want het kost wat tijd om al het moois van deze stad te bekijken. Barretjes en restaurants zijn er genoeg en vaak heb je het idee meer tussen de lokale bevolking te zitten dan tussen de toeristen. De foto’s zijn voor mij een persoonlijke herinnering aan de stad en hierdoor kan ik haast bij elke foto wel een een verhaal vertellen. Omdat een foto meer zegt dan duizend woorden, laten we de foto’s van het Nicaraguaanse León in beeld voor zichzelf spreken.

Leon Vulkanen

De prachtige uitzichten op de vulkanen vanuit de stad

Leon Fast Food Kar

De vele Fast Food karretjes in de stad

Leon Werkpaard

Het gebruik van paard en wagen is nog overal te zien

Leon Straatbeeld

De prachtige kenmerkende straatbeelden van León

Leon Reclame Muur

De typische fleurige reclames op de gevels in León

Ben je net als wij ook een fervent reiziger, fotografeer je veel op reis en heb je een fotoserie die je met ons zou willen delen? Stuur dan jouw fotoserie naar info et traveljunks punt nl of stuur ons een berichtje via het contactformulier op deze site.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden