Landenportret: Nicaragua

Met het tweede deel van onze fotoserie “Landenportret” tonen we een algemene indruk die we kregen tijdens onze reis door het verrassende Midden-Amerikaanse Nicaragua. Nicaragua heeft een geweldige indruk op ons gemaakt, een indruk die we met deze serie foto’s op een zo breed mogelijke manier willen laten zien.

Foto’s van onze reis door Nicaragua

[divider type=”white”]

Tijdens ons bezoek aan het Midden-Amerikaanse Nicaragua reisden we vanuit het meer zuidelijk gelegen Granada, via de relaxte strandplaats San Juan del Sur, het eiland Isla de Ometepe en steden als Masaya, en het in het noorden gelegen León, door een groot deel van dit fantastische land. Tijdens de reis leerden we Nicaragua’s prachtige natuur, haar indrukwekkende vulkanen, haar fotogenieke stranden en eilanden, haar innemende bevolking, haar bruisende steden en de heerlijke keuken kennen. Nicaragua laat je van de ene in de andere verbazing vallen en is een zeer prettig land om te bezoeken. De talloze ontmoetingen met de vrolijke bewoners van dit prachtige Midden-Amerikaanse land zullen ons voor altijd bijblijven. Reis middels onze foto’s mee door één van de prettigste reislanden die we ooit bezochten!

granada kathedraal

De kathedraal van Granada

granada straat

De leuke straatjes van Granada

san juan del sur beach

Het strand van San Juan del Sur

infinity pool san juan del sur

De infinity pool tijdens het Tsunami alarm in San Juan del Sur

bus nicaragua

Typische bus in San Juan del Sur

veer ometepe

Het geweldige veer naar Isla de Ometepe

huis ometepe

Grappig huis op Ometepe

Isla de ometepe

De vulkanen van Isla de Ometepe

ometepe kermis

Geweldige kermis op Isla de Ometepe

Ometepe motor

Ometepe op de motor verkennen

straat leon

Typische straat in León

markt leon

Nog meer straat in León

masaya markt

Markt van Masaya

processie masaya

Processie in Masaya

dansende kinderen masaya

Dansende kinderen in onze huiskamer in Masaya

ontbijt casa robleto

Giga ontbijt in Casa Robleto Masaya

apoyo meer

Lago Apoyo

dansfestival masaya

Folklore- en dansfestival in Masaya

granada sunset

Zonsondergang in Granada tijdens de laatste avond in NicaraguaReacties (7)

  • Dank je Sabine! Nicaragua was voor mij persoonlijk een enorme positieve verrassing. De sfeer lijkt wat meer relaxt dan in de andere landen in Centraal Amerika die we bezochten. Echte aanrader!

 • Hi Robbert, mooie foto’s wij zijn van plan om in juli naar Nicaragua te reizen. We hebben hiervoor 3 weken. Heb jij nog tips?

  We twijfelen trouwens tussen Nicaragua & Thailand.

  Wat zeg jij? (ook mee denken dat het in juli/aug is)

  Ik ben benieuwd.

  Groet

  • Hi Laura, mijn voorkeur heeft zeker Nicaragua, maar dat is persoonlijk. Nicaragua is in drie weken ook voor een groot deel te doen. want met Thailand al wat lastiger wordt. Tip? Wij hebben ons voor twee langere ritten een goedkope privé-taxi geregeld voor een fijn prijsje. De kippenbussen zijn leuk, maar niet altijd voor lange afstanden 😉

 • Leuk om deze mooie foto’s te bekijken! Ik ben er een aantal weken geleden ook geweest. Precies dezelfde route gedaan. En mijn hoogtepunt was denk ik wel rondrijden op Ometepe! Zo leuk dat je zelf in de hand hebt waar je wilt stoppen of naar welk afgelegen plekje wilt gaan. San Juan del Sur vond ik eigenlijk tegenvallen. Als je wilde surfen moest je perse met een shuttle naar een surfplek. En het strand had helaas geen schaduw plekjes. Maar ik vond Nicaragua een erg mooi land om doorheen te reizen. Inmiddels ben ik in Mexico maar denk nog met plezier terug! PS. Het loont inderdaad als je een privé taxi regelt ipv een georganiseerde tour. Wij zijn goedkoop vanaf Masaya (de markt) naar de vulkaan gebracht en vervolgens naar ons hostel ik Granada. Beetje onderhandelen helpt ook!

  • Wij sliepen twee nachten in Massaya, maar hebben ook vaker een prijs met een taxichauffeur gemaakt. De zweterige kippenbussen zijn leuk voor een keer, maar niet op lange afstanden 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden