Hoogtepunten van Nicaragua

Nicaragua staat bekend als één van de meest veilige landen van Latijns Amerika en is een prachtig land om als reiziger te bezoeken. Nicaragua is een makkelijk land om door te reizen en een makkelijk land qua overnachten. Ik vond Nicaragua vaak een verrassend prettig reisland en daarom deel ik hierbij graag, in willekeurige volgorde, mijn 5 hoogtepunten van Nicaragua.

Mijn 5 hoogtepunten van Nicaragua

Granada

Granada is een prachtige stad, die soms bijna te mooi lijkt te zijn. De stad doet vriendelijk aan, voelt veilig en is makkelijk te voet te verkennen. Het historische centrum is een lust voor het oog en ziet er met zijn fris en vrolijke kleuren zeer verzorgd uit. De mooie koloniale gebouwen en kerken zijn in schitterende staat en het centrale plein met al z’n venters en koetsen maakt het plaatje helemaal compleet. Aan barretjes, restaurants en souvenirshops geen gebrek, wat het centrum van Granada uitermate geschikt maakt om er een gezellige dag van te maken. Voor mij was Granada de kers op de Nicaraguaanse taart.

Granada kathedraal

Het bekende plaatje van de mooie kathedraal van Granada

Isla de Ometepe

Prachtig gelegen in het Meer van Nicaragua doemt Isla de Ometepe voor je op tijdens de overtocht met het veer er naartoe. De twee vulkanen, met de prachtige namen Concepción en Maderas, liggen als twee reuzen in het water op je te wachten. De weelderige begroeiing is al van veraf zichtbaar, met hier en daar een eenzaam huisje of dorpje tussen het groen. Tijdens mijn bezoek verbleef ik in het dorpje Moyogalpa, wat niet meer dan een hoofdstraat met wat zijstraatjes is. Het eiland is prachtig en is het best te verkennen op de motor, welke je in Moyogalpa makkelijk kunt huren. Tijdens een ritje of wandeling zul je al snel met de vriendelijke bevolking in contact komen. Isla de Ometepe is wat mij betreft een meerdaags bezoek meer dan waard!

Isla de Ometepe juice bar

Een juice bar ergens verstopt aan de waterkant van Ometepe

León

León, voluit Santiago de los Caballeros de León, was net als Granada ooit de hoofdstad van Nicaragua. León is minder gelikt dan Granada, maar dat is juist de charme van deze stad. De wat ruw aandoende stad leeft en in het centrum heerst een enorme bedrijvigheid. Het oude centrum staat niet zonder reden deels op de werelderfgoedlijst van Unesco, want het kost wat tijd om al het moois van deze stad te bekijken. Barretjes en restaurants zijn er genoeg en vaak heb je het idee meer tussen de lokale bevolking te zitten dan tussen de toeristen. Deze mix maakt León nou net dé stad, welke het voor mij de leukste stad van Nicaragua maakt.

Leon Straatbeeld

Typisch straatbeeld van het bruisende León

San Juan del Sur

San Juan del Sur is wellicht de bekendste strandbestemming van Nicaragua en wordt door veel reizigers bezocht. San Juan del Sur was voor mij een plek om te relaxen en wat van het strand en de barretjes te genieten. De plaats heeft een fijne laid back sfeer en bijna alles lijkt in een versnelling lager te gaan als in de rest van het land. San Juan del Sur loop je in no time door en inclusief direkte omgeving is het na een dag wel gezien. Aan het strand en in de plaats vind je tal van barretjes, restaurants en andere toeristische shopjes. Het was niet onze intentie om er tijdens ons verblijf echt ondernemend te zijn en daar lijkt de plaats ook niet helemaal voor te zijn bedoeld, dus hebben we ons drie dagen in het lome tempo laten meesleuren en lekker genoten van al het aangename wat San Juan del Sur te bieden heeft.

San Juan del Sur Sunset

De prachtige zonsondergang van San Juan del Sur

Masaya

Provinciestad Masaya, gelegen aan de voet van de gelijknamige vulkaan was een niet geplande bestemming. Veel toeristen komen vanuit Granada enkel voor de markt een dagje naar Masaya. Enkele dagen in dit gezellige stadje is echter een echte aanrader. We verbleven in een prachtig koloniaal huis aan de rand van het centrum. Het centrum is overzichtelijk en zeer gezellig. Het oubollig aandoende centrale plein is bruisend en het lijkt ’s avonds wel alsof de komplete bevolking van Mayasa op de bankjes en terrasje doorbrengt. Wat kan kneuterigheid toch fantastisch zijn! Masaya en omgeving is verrassend, dus sla het bij een bezoek aan Nicaragua niet over.

Masaya winkel

Buitenwinkels zijn typerend voor het centrum van Masaya

Heb je ook een top 5 van een bezocht land, en zou je dat graag met ons willen delen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier!Reacties (16)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden