Granada vs León, welke Nicaraguaanse stad is het leukst?

Als je door Nicaragua reist is een bezoek aan de steden Granada en León onvermijdelijk. Zo bezochten wij, tijdens onze trip door dit prachtige Midden-Amerikaanse land, beide steden enkele dagen. Granada vs León is op veel punten lastig. Beide steden zijn typisch Latijns-Amerikaans en hebben een prettige sfeer, maar zijn toch op veel gebieden behoorlijk anders.

Nicaragua dilemma: Granada vs León

Wat verwacht je van een stad en waar ben je naar op zoek? Dat Granada een prachtige stad is wisten we door de vele plaatjes op internet vooraf. Dat León een meer authentieke stad is was ons vooraf ook redelijk duidelijk. Dat beide steden de hoofdstad van Nicaragua zijn geweest is een feit, maar of dat de steden dan ook identiek maakt… Even een paar punten m.b.t. Granada vs León:

Granada

Deze stad is prachtig, die soms zo gelikt is, dat het bijna te mooi lijkt om waar te zijn. De wat dorps aandoende stad heeft een prettige sfeer, voelt veilig en is makkelijk te voet te verkennen. Het prachtig kleurrijke historische centrum is een lust voor het oog en ziet er zeer verzorgd uit. De in het oog springende koloniale gebouwen en kerken zijn in uitmuntende staat en het centrale plein met al z’n venters en koetsen maakt het plaatje voor de toerist helemaal compleet. Aan barretjes, restaurants en souvenirshops is in Granada geen gebrek. Granada is door dit alles uitermate geschikt om er een gezellige dag van te maken, maar mist hierdoor ook een beetje de authentische sfeer die men in Nicaragua verwacht.

Kijk hier voor de beste hotels en gueshouses in Granada!

granada kathedraal

granada sunset

León

León ligt meer richting het noorden van Nicaragua en heet voluit Santiago de los Caballeros de León. De stad is absoluut minder gelikt dan Granada, iets wat je bij aankomst direct opvalt. De wat ruwere aanblik en het chaotische centrum is nou juist de charme van deze stad. León is een stad die echt leeft en heeft een sfeer die je meteen pakt. Ondanks dat het oude centrum minder oogt dan dat van Granada, staat het voor een groot deel op de werelderfgoedlijst van Unesco. Als je al het moois van de stad wilt bekijken en León beter zou willen leren kennen, dan heb je minimaal drie tot vier dagen nodig. Ook León heeft barretjes en restaurants in overvloed. Toch heb je hier vaak het idee wat meer tussen de lokale bevolking te zitten dan enkel tussen de toeristen. Deze mix maakt León nou net dé stad, welke het voor mij de leukste stad van Nicaragua maakt.

Kijk hier voor de beste hotels en gueshouses in León!

straat leon

markt leon

Conclusie Granada vs León

Ondanks dat León het voor mij qua sfeer wint van Granada, neemt dat niet weg dat beide steden een bezoek meer dan waard zijn. León is een echte levendige Nicaraguaanse stad, waarbij Granada de typische gelikte toeristische parel van het land is. Of ik een advies kan geven omtrent de twee bekendste steden van Nicaragua? Gewoon beide steden enkele dagen bezoeken, doe je eigen Granada vs León en beslis zelf welk je het leukst vindt! 

Kijk hier voor meer reisinspiratie voor Nicaragua!


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden