Granada, oude hoofdstad van Nicaragua

Granada, gelegen aan het Meer van Nicaragua, is mischien wel de meest gefotografeerde koloniale stad van Midden Amerika. Het oude centrum van de stad is prachtig en bijna alles ziet er tot in de puntjes verzorgd uit. De vrolijk gekleurde gevels, het mooie centrale plein en de prachtige kerken zijn een lust voor het oog. Granada is dan ook een ideale stad om een reis door Nicaragua te starten.

Het prachtige Granada

[divider type=”white”]

Bij aankomst in Managua is het een uurtje met de taxi naar Granada. In het centrum is voldoende aanbod aan hotels en guesthouses, waardoor voor elk budget makkelijk een gepaste plek te vinden is. Wij verbleven in Hotel Terrasol, wat in het centrum ligt, maar net buiten de drukte. De stad is makkelijk te voet te verkennen, dus zijn de meeste hotels en guesthouses gunstig gelegen. De stad doet vriendelijk aan en is het ook ’s avonds op de meeste plekken veilig op straat.

Het oude centrum lijkt gemaakt voor de fotograaf, want het is werkelijk prachtig en kleurrijk. Vooral de Kathedraal van Granada en het centrale plein is indrukwekkend. De omliggende straten doen hier niet voor onder en de vele oude paardenkoetsen maken het beeld nog sfeervoller. Overal zie je terrasjes en eetstalletjes, maar ook de typische souvenirwinkeltjes en een handvol musea ontbreken niet. Achter de kathedraal vind je de Calzada, een straat met een hoog aantal barretjes, restaurants en hotels, welke uitkomt aan de oever van het Meer van Nicaragua.

De omgeving van Granada mag er ook zijn. De indrukwekkende Mombacho vulkaan is vanuit de stad niet te overzien en is als dagtrip te bezoeken vanuit de stad. De Eilanden van Granada zijn vanaf de oever met de boot te bezoeken, waar je de mooie flora en fauna van dit natuurgebied kunt bewonderen. Een bezoek aan de markt van de nabijgelegen stad Masaya staat ook bij veel toeristen op het programma, maar een meerdaags bezoek aan het gezellige Masaya zouden wij eerder aanraden.

Granada doet misschien wat te gelikt aan en lijkt te zijn gemaakt voor de tourist, maar dat is ook vaak het fijne van deze geweldige stad, vooral als eerste kennismaking van Nicaragua. De stad is veilig, gezellig en prachtig om te zien. Bij een volgende bezoek aan Nicaragua zullen we Granada zeker weer enkele dagen bezoeken.

  • Nicaragua
  • Granada, oude hoofdstad van Nicaragua


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden