Het fotogenieke Nicaraguaanse Granada in beeld

Met onze fotoserie “in beeld” tonen we een foto’s van een aantal plekken die ons als eerste te binnen schieten als een plaatsnaam of land wordt genoemd. Ditmaal 10 foto’s van plekken die het eerst in me opkomen als ik aan het Nicaraguaanse Granada denk. Granada in beeld geeft vooral de kleurrijke facetten van deze koloniale stad weer.

Het fleurig gekleurde Granada in beeld

Tijdens onze reis door het prachtige Nicaragua bezochten we de stad Granada voor enkele dagen aan het begin en als afsluiter van de reis. Granada is gelikter en fleuriger dan haar oude aartsrivaal León, maar dat is juist het fotogenieke van deze stad. De wat intiem aandoende stad leeft en in het centrum viert de toeristenindustrie hoogtij. Het oude centrum staat niet zonder reden deels op de werelderfgoedlijst van Unesco. Dit wordt duidelijke als blijkt hoeveel tijd het kost om al het moois van deze stad te bekijken.

Barretjes en restaurants zijn er genoeg in het oude centrum, maar die worden vooral bezocht door de toeristen. De foto’s zijn voor mij een persoonlijke herinnering aan de stad en hierdoor kan ik haast bij elke foto wel een een verhaal vertellen. Omdat een foto meer zegt dan duizend woorden, laten we de foto’s van het Nicaraguaanse Granada in beeld voor zichzelf spreken.

Granada Mombacho

De altijd aanwezige Mombacho vulkaan

kapper

De bekende kapperszaak van Granada

Granada kathedraal

Het bekende plaatje van de mooie kathedraal

Granada in beeld

Het typische straatbeeld van Granada

Granada koetsen

De vele koetsen met paarden bij het park

kerk

Granada telt veel kerken

Granada terrasjes

De Calle la Calzada met de vele gezellige terrasjes

klooster

Koloniaal Granada in beeld

Iglesia Nuestra Señora de Las Mercedes tijdens zonsondergang

koloniaal

Het beroemdste gebouw van de stad

Ben je net als wij ook een fervent reiziger, fotografeer je veel op reis en heb je een fotoserie die je met ons zou willen delen? Stuur dan jouw fotoserie naar info et traveljunks punt nl of stuur ons een berichtje via het contactformulier op deze site.

Klik hier voor meer reisinspiratie voor Nicaragua!


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden