De pracht van het Nicaraguaanse Isla de Ometepe

Al ver voor het inrijden van de haven van San Jorge doemen de vulkanen Concepción en Maderas voor ons op. Vanaf de kade hebben we een prachtig uitzicht op het Meer van Nicaragua en zien we de twee vulkanen, die samen het prachtige Isla de Ometepe vormen, gebroederlijk als twee reuzen in het water liggen.

Op verkenning op Isla de Ometepe

In de bedrijvige haven kopen we aan het loket twee tickets voor het veer naar Moyogalpa, een klein plaatsje aan de westkust van Isla de Ometepe. We lopen naar een wat krakkemikkig uitziend veer, wat ons door het ruwe water van Lago Nicaragua naar onze volgende bestemming brengt. Van het bovendek is de weelderige begroeiing van Isla de Ometepe al van veraf zichtbaar, met hier en daar een eenzaam huisje of dorpje tussen het groen.

Aangekomen in Moyagalpa lopen we over de hoofdstraat naar boven, om halverwege bij ons onderkomen “The Cornerhouse” voor de komende dagen in te checken. The Cornerhouse blijkt een gezellig guesthouse met een voortreffelijke keuken te zijn. Ontbijten is hier een waar feest en nadat we onze bagage op de kamer hebben gestald bestellen we snel elk één van hun fameuze morgenmalen. Een betere start kunnen we ons niet wensen.

Ometepe ferry

Veerboot naar Moyagalpa

Geweldig mooie plek

Drie dagen verblijven we op het eiland en laten we ons meesleuren in het relaxte tempo van de eiland. De dagen op het eiland brengen we niet alleen door met lummelen. Vooral veel wandelen in en rondom Moyogalpa en een stevige hike naar de vulkaan Concepción staat op ons programma. Tijdens de lange wandeling passeren we regelmatig kleine huisjes en boerderijen, hebben we enkele ontmoetingen met de uiterst vriendelijke bewoners van het eiland, en spotten we een keur aan bijzondere exotische dieren. Wat is dit eiland toch een geweldig mooie plek!

Ontdekken per motor

Om wat meer te zien van het eiland kun je Ometepe het best verkennen op de motor. Wij huurden een “off road” motor in Moyogalpa. Daarmee bezochten we alle bijzondere plekjes via de hoofdweg en zandpaadjes. Kortom, het is een feest om over dit prachtige eiland rond te rijden. We stoppen aan de diverse strandjes van het eiland, rijden tot aan de voet van de Maderas vulkaan. Onderweg stoppen we bij een geweldig gelegen vegetarische juice bar en genieten we tijdens een pauze van het alledaagse leven van het plaatsje Altagracia.

Ometepe cornerhouse

The Cornerhouse

Isla de Ometepe is een geweldig mooi eiland en is alles behalve saai te noemen. Natuurlijk is het geen bestemming voor reizigers die een bruisend nachtleven zoeken, maar wat mij betreft is dit juist de charme en is het een meerdaags bezoek meer dan waard.

Enkele sfeerbeelden van Isla de Ometepe

Ometepe vega bar

De bar met heerlijke vega juices

Ometepe cows

Het loslopend vee wat je tegen kunt komen

Ometepe biker

Op de motor over het eiland

Ometepe view

Blik vanaf het vaste land op het eiland

Ometepe ontbijt

Het heerlijke ontbijt van The Cornerhouse

Ometepe markt

De markt van Altagracia

Ometepe strand

Het strand aan de voet van de Maderas vulkaan

Ometepe white house

Typisch huisje op het eiland

Ometepe overview

De vulkanen vanaf het veer gezien

Kijk hier voor meer reisinspiratie voor Nicaragua!


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden