Afrika

De verbluffende wereld van Namibië

Tijdens een reis in Namibië ben je verzekerd van een aaneenschakeling van hoogtepunten. Een gemakkelijk te bereizen land, een land dat absoluut niet onder doet aan het o zo populaire Zuid-Afrika. Laat je verbluffen door een prachtig Afrikaans avontuur.

De diversiteit van Namibië

Wildernis
Vanzelfsprekend wordt Afrika geassocieerd met wildernis; prachtige nationale parken voor een spannende safari. Het Etosha Nationaal Park, gelegen in het noord westen van Namibië, een uitgestrekt landschap met een grote zoutvlakte. Het lijkt er alsof je je voor heel eventjes waant in een maanlandschap. Makkelijk met de eigen auto te bereizen en voor langere tijd kom je geen tegenliggers tegen. Alleen jij, op zoek naar de big five en al het andere wildlife onderweg.

reizen

Wildlife

Prachtige panorama’s

Waar je ook komt, vrijwel elk stukje van Namibië is spectaculair en bijzonder. Hoe verder je door het land trekt, hoe vaker je het landschap ziet veranderen. Van ruige groene heuvels, naar grootse roodkleurende rotsen, naar uitgestrekte kale vlakten. In de omgeving van Sossusvlei worden zanderige wegen bereden en kleuren de hoogste rode zandduinen ter wereld nog roder bij zonsopgang. Het bijzondere en toch ook wat akelige beeld van Deadvlei, een drooggelegen oase met eeuwen oude fossiele bomen. Het levert spectaculaire foto’s op!

Afrika

In het wat meer onbekende noorden van het land, de Caprivi-strook kleurt het landschap groener, vinden we rivieren (waar je goed kunt raften!) en de Epupa falls en de Ruacana fall. Zeker de moeite waard mocht je in deze regio zijn, maar het vereist ook zeker wat durf want de wegen zijn moeilijk begaanbaar en een goede 4×4 is een absolute must! Uit ervaring kan ik spreken dat het een héle lange weg terug is naar een alternatieve route, aangezien het er maar ééntje is.

Afrika

duinen

Cultuur en stammen

In het noorden van Namibië wonen de eeuwen oude stammen, de himba’s. In het stadje Opuwo vindt je ‘de moderne Namibiaan’, en de traditionele himba. Bijzonder om te zien dat beiden lopen over dezelfde straten, boodschappen doen in de zelfde lokale supermarkt, maar zo’n uiteenlopend voorkomen hebben. Hoe noordelijker je reist, hoe puurder de omgeving waar de himba’s vandaag de dag nog een traditioneel bestaan leiden. De hutjes van klei, de omheining van prikkelige takken om het vee bij elkaar te houden, de rode oker gemengd met koeienvet dat gesmeerd wordt op de huid om hen te beschermen tegen insecten, maar ook om zichzelf mee te reinigen. Een bijzondere ervaring om kennis te maken met deze oude stammen en te leren over hun gebruiken.

Namibië

Al met al genoeg redenen voor een avontuurlijke en indrukwekkende reis, ééntje die mijn liefde voor Afrika heeft versterkt en een bijzonder plekje in mijn hart heeft gekregen.

Neem ook een kijkje bij het aanbod aan Namibië reizen van reisorganisatie Better Places!

Check de beste aanbiedingen van hotels en lodges in de Sossusvlei!

Check hier voor meer informatie over reizen in Afrika!