ecologisch

Hoteltip: A Little Eco Lodge bij Inle Lake

Soms tref je als reiziger een hotel of guesthouse aan, dat alle verwachtingen blijkt te overtreffen. Tijdens onze reis door het prachtige Myanmar verbleven we bij het verrassende A Little Eco Lodge, net buiten Nyaungshwe bij Inle Lake. We sliepen rondom het meer op twee verschillende locaties, waarvan het door een vriendelijke familie gerunde A Little Eco Lodge veruit onze favoriet is.

Inle Lake’s A Little Eco Lodge

Normaal zijn wij tijdens het reizen niet bewust op zoek naar ecologische hotels of lodges. Toch merken we dat we de laatste jaren steeds meer kiezen voor een meer verantwoorde optie. Het is niet doorslaggevend, maar een fijne toevoeging. Reizen is al belastend genoeg voor het milieu en elk beetje ‘verantwoord reizen’ helpt weer om aan een schonere wereld te werken. A Little Eco Lodge is zo’n plek. Niet alleen is het allemaal enorm verantwoord, maar het is ook nog eens een enorm fijne plek om te verblijven.

Lodge

Ecologische manier

De ligging is net buitenaf bij de toeristische hotspot Nyaungshwe. Hier vertrekt zo’n beetje elke reiziger die het meer gaat ontdekken of aan het water gaat overnachten. De tuin ligt letterlijk om de lodge heen en overal waar je kijkt zie je verse groenten en fruit. Alles wordt hier op verantwoorde en ecologische manier verbouwd. Wellicht is er weinig wat je bij het ontbijt en diner te eten krijgt van buitenaf afkomstig. Het avondeten dat we bij A Little Eco Lodge in het bamboe restaurant genoten stak er met kop en schouders bovenuit tijdens onze reis door Myanmar. Zelden aten we zo goed op reis! De hoeveelheid aan zelfgemaakte gezonde producten is er enorm.

restaurant

Verantwoord

Misschien zou je het niet verwachten als je de foto’s van de lodge ziet, maar de kamers zijn zeer ruim, luxe en licht. Alles is brandschoon en alles is tot in het laatste detail op orde. Het oog voor detail en het aanwezige comfort toont de liefde van de eigenaars voor deze plek. De kamers zijn uiterst sfeervol in Birmese stijl ingericht. Aan alle denkbare duurzame punten is hier gedacht. Douchen met opgevangen regenwater, dat verwarmd wordt door zonnecollectoren. Verlichting in de kamers, gebruikmakend van zonne-energie. Zeepjes en shampoo enkel op natuurlijke basis. Alles bij A Little Eco Lodge is ecologisch en verantwoord.

Little Eco Lodge

Gastvrije familie

Naast de tours en trekkings die men hier aanbiedt heeft dit verblijf nog een pluspunt. De vriendelijk familie die de lodge runt is geweldig. Vaak is er, door taalbarrières, niet heel veel interactie tussen ons en het personeel, maar hier hebben we met recht genoten van het gezelschap van de familie, die een zeer prettige sfeer creëert in en rondom het verblijf. De gastvrije familie lijkt altijd vrolijk en heeft een zeer innemende uitstraling. Vooral de leuke, maar ook diepgaande gesprekken met vader Kyaw Swar zijn ons zeer bijgebleven. De familie maakte dit verblijf nog beter als dat het in eerste instantie al leek te worden.

Inle Lake

Echte aanrader

De fraai tussen het weelderige groen gelegen eco lodge is wat ons betreft echt dé aanrader voor een verblijf in dit gebied. Het mooie verblijf is op verantwoorde manier gebouwd en alle groenten van de overheerlijke gerechten worden in eigen tuin op ecologische manier verbouwd. Verblijven in A Little Eco Lodge bij Inle Lake is een waar genot. Ons verblijf was onderdeel van een samenwerking met Better Places, een reisorganisatie die verantwoord reizen stimuleert. Ons oordeel over het verblijf is hier niet door beïnvloed, want wij delen alleen onze oprechte mening op Traveljunks!

Inle Lake

Kijk hier voor meer reisinspiratie voor Myanmar!