Tempel

Fotoalbum Bagan, Birmese tempelvallei in beeld

Fotoalbum Bagan, een fotoportret van één van de meest indrukwekkende archeologische gebieden ter wereld. Deze prachtige tempelvallei in Myanmar staat bij veel reizigers hoog op de bucketlist. Bagan is immens, oogverblindend en een overweldigend gebied om te ontdekken. Wat de Birmese tempelvallei Bagan zo bijzonder maakt, proberen we duidelijk te maken met ons fotoalbum Bagan.

Fotoalbum Bagan, tempelvallei in Myanmar

De tempelvallei van Bagan is één van de grote toeristische en archeologische hoogtepunten van Myanmar. Waarom? Het is gigantisch, imposant en oogverblindend. Meteen tijdens het betreden van de vallei weet je waarom het altijd als zo’n speciale plek wordt beschreven. Het gebied is overweldigend groot en het aantal tempels, stupa’s en pagoda’s lijkt haast ontelbaar. De tempelvallei van Bagan is perfect om op de fiets of elektrische scooter te ontdekken. Mocht je dit prachtige gebied vanuit de lucht willen bewonderen, dan is een ballonvlucht boven de vallei de uitgelezen mogelijkheid. Tijdens zonsopgang in alle stilte over de pracht van Bagan zweven is een geweldige ervaring.

Bagan zonsopgang

Wellicht verblijf je in een hotel of guesthouse in New Bagan of Taungbi. Vanuit deze plaatsjes kun je er goed op eigen houtje op uit trekken en de mooie vallei bezoeken. Ga voor zonsopgang het gebied in en zoek de hogere punten op om van de opkomende zon boven de in nevel gehulde tempels te genieten. Maak foto’s van de steeds zichtbaarder wordende stupa’s en pagoda’s en laat de groep heteluchtballonnen in de vroege ochtend over je heen glijden. Bagan is toeristisch en op sommige plekken redelijk druk. Trek de velden in en laat je door de kleinere paden naar de verlaten bouwwerken voeren. Daar ervaar je buiten de drukte de schoonheid van het gebied en kun je in een enorm serene rust van al het moois genieten.

Bagan in Beeld

Ga met ons fotoalbum Bagan naar de wereld van het Birmese Bagan. Laat je meevoeren en doe inspiratie op om dit fantastische gebied zelf te bezoeken. Hoe mooi Bagan is, is moeilijk met woorden te beschrijven. Met ons fotoalbum Bagan doen we een poging om je een goed beeld te geven van de bijzondere tempelvallei.

Bagan

Balloons over Bagan

Buddha

sunset

Birma

toerist

Stupas

bloemen

Myanmar

Monniken

Stupa

trouwen

Kijk hier voor meer reisinspiratie voor Myanmar!

Kijk hier voor meer artikelen uit onze ‘In Beeld‘ serie!